Top knjige jeseni

Sally Rooney: Pogovori s prijatelji

Irska avtorica je svoj prvenec napisala pri 27 letih, njen drugi roman Normal People pa že pobira nagrade. V knjigi nastopata dve glavni ženski osebi Frances in Bobbi, ki spoznata slavo fotografinjo Melisso in njenega moža, četverica pa kmalu oblikuje zelo nenavadne odnose. Odlično branje za vse, ki na lastni koži izkušamo, kako polna vzponov in padcev so naša dvajseta leta.

Naslovnica knjige

Adam Kay: Tole bo bolelo

Dnevniški zapiski zdravniškega pripravnika so postali izjemno popularni po vsem svetu in končno smo dobili tudi slovenski prevod. Gre za kratko knjigo, ki v sebi skriva humor in žalost, grenko sladko pričevanje zdravnika, ki sreča prav vse vrste ljudi. Če te zanima, o čem razmišlja tvoj zdravnik, medtem ko mu razlagaš, kaj te boli, jo obvezno vzemi v roke.

Naslovnica knjige

Becky Albertali: Leah brez ritma

Mladinski roman priljubljene avtorice govori o debelušni in sramežljivi Leah, ki si mami ne upa priznati, da je biseksualna, rada riše, pa si tega ne upa pokazati drugim in se spopada z drugimi najstniškimi težavami. Knjiga je nadaljevanje uspešnice Z ljubeznijo, Simon in bo gotovo ogrela tvoje srce.

Naslovnica knjige

Jenny Han: Vedno tvoja Lara Jean

Zadnji del trilogije Vsem fantom, ki sem jih ljubila, ki je svojo filmsko upodobitev doživel na Netflixu. Glavna junakinja je v zadnjem letniku srednje šole in načrtuje popolno študentsko izkušnjo, ko se njeni načrti nenadoma spremenijo. Te zanima, kako se bo končala zgodba Lare Jean? Preberi si v knjigi.

Naslovnica knjige

Christelle Dabos: Zrcalka: Izginotja na Mesečini

Drugi del slavne francoske fantazijske serije bo v slovenskem prevodu izšel oktobra. Zbirko primerjajo s Harryjem Potterjem in je prejela že številne literarne nagrade. Da pa ti ne bomo spojlali, kaj se zgodi v drugem delu, si najprej raje preberi prvega. Čaka te nepozabno popotovanje.

Naslovnica knjige

Elizabeth Mac Neal: Tovarna punčk

Noč čarovnic se hitro približuje in če bi v roke raje vzel malce srhljiv in napet zgodovinski roman, ti priporočamo tega. Zgodba je postavljena v viktorijansko Anglijo, kjer se zaljubita dva umetnika, a v ozadju se skriva še nekaj temačnega – zbiralec čudes namreč postane obseden z žensko slikarko in je kar ne more pustiti pri miru.

Naslovnica knjige

Margaret Atwood: The Testaments

Slovenski prevod slavnega nadaljevanja Dekline zgodbe bomo sicer dobili šele v začetku naslednjega leta, če pa ti angleščina ne dela preglavic, si lahko zgodbo v izvirniku prebereš že zdaj. Nad knjigo je vladal tako trden embargo, da zgodnje kopije niso dobili niti blogerji, roman pa je doživel navdušen sprejem s strani bralcev.

Naslovnica knjige

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKam še zadnjič pred faksom na počitnice?
Naslednji članekČe počasi bereš, še nisi luzer
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.