Top romani o čarovnicah

Roald Dahl: Čarovnice

Kot otroka me je bilo na smrt strah čarovnic v tej knjigi. Še danes se spominjam, kako si knjige nisem upala brati, ko sem bila sama. Čeprav je to otroška zgodba, je res grozljiva. Čarovnice se v tej knjigi pretvarjajo, da so prijazne, v resnici pa so naravnost zlobne. Sovražijo otroke in se jih želijo znebiti. Če se počutiš nostalgičnega, v roke vzemi to knjigo. Povej mi, če te bo prestrašila.

Naslovnica knjige

Leslye Walton: The Price Guide to the Occult

Ta kratki roman bi bil odličen kot celovečerni film. Govori o mladi čarovnici Nor, ki živi na otoku, znanem po prisotnosti čarovnic. Njena mami jo je zapustila, ko je bila otrok, vendar se nekega dne odloči, da se želi vrniti na otok. Nor se ji mora izogibati, saj jo želi poškodovati, pri tem pa odkriva svoje sposobnosti. Ta roman je kratek, ampak sladek.

Naslovnica knjige

Terry Pratchett in Neil Gaiman: Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch

Televizijska adaptacija tega kultnega romana je izšla nekaj mesecev nazaj. Oba avtorja sta ena najboljših v fantazijski literaturi. Njuna knjiga govori o apokalipsi, vendar je povedana na zelo zabaven način. Otrok hudiča naj bi prinesel konec sveta, štirje jezdeci apokalipse pustošijo po svetu, angel in demon pa oblikujeta nenavadno prijateljstvo. Knjiga je fantastična in z razlogom velja za klasiko fantazijske literature.

Naslovnica knjige

Diana Wynne Jones: Howl’s Moving Castle

Mogoče si že videl animirani film z istim naslovom, ampak knjiga je precej drugačna. Okvirna zgodba je enaka: mlado Sophie uroči zlobna čarovnica, da postane stara ženica, zato more pomoč poiskati pri čarovniku Howlu. Na žalost mu ne more povedati o svojem uroku, zato mu začne pomagati kot hišna pomočnica. Spoprijatelji se z ognjenim demonom Calciferjem in se nauči sprejeti samo sebe.

Naslovnica knjige

Nnedi Okorafor: Akata Witch

Dvanajstletna albino čarovnica Sunny je bila rojena v New Yorku, vendar živi v Nigeriji. Ker je zaradi svojega stanja izredno občutljiva na sonce, ne more početi stvari, ki si jih sama želi. Vseeno ji uspe najdi nove prijatelje in skupaj se odpravijo na misijo, da bi poiskali zlobneža, ki ugrablja in poškoduje otroke. Sunny mora zbrati pogum in zaupati v svoje moči, da lahko reši otroke in kaznuje zlikovca.

Naslovnica knjige

Naomi Novik: Uprooted

Vsakih deset let Zmaj izbere drugo dekle, ki odide z njim v njegov stolp. Ker Zmaj varuje dolino pred zlobnimi silami, se morajo vaščani sprijazniti s tem. To leto vsi mislijo, da bo izbral najlepše dekle. Na koncu izbere njeno najboljšo prijateljico. Agnuška se tako znajde v stolpu, kjer ji družbo dela čemerni čarovnik, temačne sile gozda pa silijo v njen dom. Zgodba je deloma osnovana kot priredba Lepotice in zver, vendar je veliko več kot to.

Naslovnica knjige

Terry Pratchett: Wyrd Sisters

Terry Pratchett je najbolj znan po svoji seriji Discworld, ki obsega okoli 40 knjig. Sestavlja jo več posameznih zbirk, ena boljših je tudi serija o čarovnicah. Ta roman spada med komično fantastiko. Zgodba sledi trem čarovnicam, ki se brigajo zase, dokler jim vitezi ne prinesejo novorojenega prestolonaslednika. Kralja so namreč umorili, zato morajo čarovnice skriti njegovega otroka. Če bi se ob branju rad nasmejal, ti močno priporočamo, da si v roke vzameš tole knjigo.

Naslovnica knjige

Urednica revije Študent

Prejšnji članekSi varen na spletu?
Naslednji članekPoznaš svoje potrošniške pravice?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.