Top romani za ljubitelje Harryja Potterja

Jessica Townsend: Nevermoor – The Trials of Morrigan Crow

Ta fantazijska serija je kot nalašč za oboževalce Bradavičarke. V nekaterih konceptih in podrobnostih je namreč zelo (mogoče malo preveč) podobna knjigam o Harryju Potterju. Prva knjiga se začne z mladim dekletom Morrigan, ki ji je usojeno umreti na njen enajsti rojstni dan. Namesto tega pa jo Juniper North odpelje v deželo Nevermoor, kjer se udeleži turnirja, ki bo določal, če bo sprejeta v akademijo. Trenutno sta v seriji objavljeni dve knjigi.

Naslovnica

Diana Wynne Jones: serija Crestomanci

Kraljica otroške fantazijske literature je na žalost premalo poznana, ima pa res fantastične otroške romane. V tej zbirki sledimo mladim čarovnikom in čarovnicam, ki se soočajo z različnimi težavami. Knjige ne vsebujejo vedno istih glavnih junakov, so pa med seboj povezane, tako da priporočamo branje v pravilnem vrstnem redu. So polne nepričakovanih zapletov in ljubeznivih likov, v katere se boš hitro zaljubil. Vzbujajo občutek domačnosti in čarovnije.

Naslovnica

Jonathan Stroud: trilogija o Bartimejusu

Klasična trilogija fantastike govori o mladem čarovniku Nathanielu, ki zasužnji duha Bartimejusa. Skupaj se soočita z zlobnimi čarovniki in odkrivata skrivnosti Londona. Serija je priznana, saj je dobila številne nagrade. Znana je po svojem humorju, ker je osrednji junak Bartimejus naravnost fantastičen lik. Stroud je izdal tudi zbirko Lockwood and co., ki govori o najstniških lovcih na duhove. Močno priporočamo.

Naslovnica

Lev Grossman: The Magicians

To je odrasla verzija Harryja Potterja. Osrednji junak ugotovi, da je čarovnik in začne hoditi na čarovniško akademijo. Tam se zaljubi v sošolko in spoznava magične zakone. Čarovnija je ločena od ostalega sveta, zato jo morajo skrivati. Po knjigah je posneta tudi uspešna serija, ki ima že več sezon. Vseeno pa priporočamo, da si najprej prebereš knjige. Saj veš, knjiga je vedno boljša.

Naslovnica

Philip Pullman: His Dark Materials

Ena najboljših fantazijskih trilogij je letos doživela televizijsko adaptacijo. Govori o svetu, kjer imamo ljudje svojo dušo poleg sebe, in sicer v obliki živali. V svojem bistvu knjige govorijo o spopadu med vero in znanostjo. Glavna junakinja Lyra skozi trilogijo odraste in postane mlada ženska. Knjige so polne presenečenja in vsebujejo kultne literarne junake. Če jih še nisi prebral, začni že danes.

Škatla vseh treh knjig

Michael Scott: The Alchemyst

Ta serija sledi znanemu alkimistu Nicholasu Flamelu. Ja, to je tisti, ki je ustvaril kamen modrosti. Svoje skrivnosti je zapisal v knjigo, ki jo seveda želijo pridobiti zlobneži. Petnajstletna dvojčka morata poskrbeti, da do tega ne bo prišlo. Pri tem se znajdeta sredi ene največjih legend vseh časov. Če te torej zanimajo skrivnosti alkimistov, si v roke vzemi tole serijo.

Naslovnica

Ransom Riggs: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Še ena serija, ki se odvija na šoli za otroke s posebnimi sposobnostmi. Po knjigi je bil posnet tudi film. Serija je bila na začetku zasnovana kot trilogija, zaradi uspeha pa je avtor napisal dodatne knjige. Otroci s posebnimi sposobnostmi so ločeni od ostalega sveta, in sicer se na šoli učijo obvladati svoje sposobnosti. Ne manjka niti ljubezenskih zapletov in nenavadnih legend.

Naslovnica

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekBerryshka: Strast, ljubezen in drznost
Naslednji članekBinge alert: Big Little Lies
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.