5 najbolj bizarnih superjunakov

Vsi poznamo Batmana, Spidermana, Supermana in Wonder Woman. Ti superjunaki imajo izjemne moči in so priljubljeni po vsem svetu, saj so zanimivi, dobri po srcu in se vedno borijo proti zlobnežem. A v prejšnjem stoletju se je zaradi primanjkovanja junakov za stripe pojavilo kar nekaj novih, čudnih (anti) junakov. Veliko teh je bilo uspešnih, a nekaj je bilo res bizarnih in preprosto rečeno, slabih.

»Leather Boy«

Mnogi oboževalci menijo, da je Gene Lorrene eden najslabših junakov v zgodovini. »Leather boy« oziroma »usnjeni fant« nima nobenih supermoči – razen uživanja v bolečini, se zdi.

Ne pozabi, to je (bil) strip za otroke. Zakaj je v stripu potreben moški, ki je obseden z BDSM? Najbolj žalostno je, da se je to zdela nekomu dobra ideja. Heteroseksualen moški oblečen v preozko usnje in z »gag-om« v ustih je zelo zanimiv otrokom. Said no one ever. Na žalost pa v tridesetih letih prejšnjega stoletja to ni bila največja težava, sploh ne v Nemčiji oziroma državah poleg te. Oh, ta črna štirideseta.

Varilec

Tu je še en superjunak, ki si zasluži biti v druščini najslabših superjunakov. Je varilec v srebrni obleki, ki zvarja mrtve pse na obraze zlobnežev.

Seveda ne govori, temveč raje pusti, da govorita njegov varilec in zaloga mrtvih psov. Je skrivnosten in moten posameznik. V stripih njegov obraz ni nikoli razkrit. Skriva se za masko varilca.

Živi na ulici, nastavlja pasti za potepuške živali in ima neskončno zalogo mrtvih psov. »Junak« je na žalost, verjetno pa bolj na srečo, kasneje umrl in se v stripih ne pojavlja več. Škoda? Otroci v preteklosti so, očitno, načrtno trpeli. Ne verjamem, da ga kdo pogreša.

»Big Bertha«

Vsaj meni, na prvi pogled, »Velika Bertha« izgleda zelo zanimivo. Spominja me na Brienne iz Tartha iz serije Igra prestolov. Čeprav Breinne definitivno ni debela, ta oddaja podobno možačo podobo. A ko se v Bertho poglobimo, vidimo, da je pravzaprav namenjena sramotenju debelosti in debelih žensk.

Marvel nenehno poskuša vključiti nove junake. V svoji kampanji so pozitivno naravnani in vključujoči. Vsaj v teh časih je tako. Toda kaj se je zgodilo v njihovih glavah, ko so poskušali predstaviti lik, kot je »Big Bertha«? Nihče ne ve. Velika Bertha je hodeče utelešenje sramotenja zaradi debelosti. Težko je prezreti sporočilo, ki ga pošilja otrokom, ki berejo stripe.

Začela je kot supermodel, kasneje pa je pridobila moč rasti do poljubne velikosti in nadnaravne moči. Vsak strip, v katerem se pojavi, vsebuje šalo o debeluhih. V nekem stripu je na primer ujela Leather Boya tako, da se je na njega usedla.

»The Red Bee«

Če bi obstajal »Captain Slovenia« bi bil ta sigurno čebelar. A verjetno ne bi bil tako dolgočasen kot Rdeči Trot. V bistvu mu nadimek trot zelo pristoji. A zakaj je postal superjunak, se sprašuješ? Ima izurjenega čmrlja po imenu Michael.

Njegova supermoč je priklic celega roja čebel. V bistvu, če ne bi bil tako dolgočasen, bi bil lahko kar uporaben.

Doorman

Bil je član Great Lakes Avengers, njegova moč pa je bila, da je lahko ustvaril portal, skozi katerega se lahko teleportira. Hudo, mar ne? A kaj, ko morata biti sobi ena ob drugi, in še to ni zagotovilo, da je teleportacija mogoča. V bistvu lahko »Vratar« le ustvari vrata iz ene sobe v drugo, če ima srečo. Čez portal gre lahko le on sam. Torej je vse, kar lahko stori, da sam zbeži.

Je pa lepe, črno bele barve.

Don’t do drugs, kids.

Stripi so bili in so še izjemno popularni. Če se kdaj počutiš neuporabnega, šibkega ali neljubljenega, se spomni na te »superjunake«, ki so bolj v napoto, kot v korist. Potolaži se, da se te vsaj otroci ne bojijo. No, če se te, imaš vsaj mir. Zdi pa se, da si vsak otrok z malo domišljije lahko izmisli veliko zanimivejše junake, kot so se pisci teh stripov.

Prejšnji članekPreizkusili smo nov trend: užitne žuželke
Naslednji članekNam najbližja črna luknja več ne obstaja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.