Čudovita pridobitev slovenske univerze, ki bo v pomoč celemu mestu

Univerzitetna knjižnica Univerza na Primorskem
Univerzitetna knjižnica Univerza na Primorskem Foto: on upr

Slovenske univerze so vstopile v novo študijsko leto, znane so tudi nove okrepitve. Prečudovite okrepitve pa se je razveselila Univerza na Primorskem, ki je otvorila Univerzitetno knjižnico Univerze na Primorskem.

Nova Univerzitetna knjižnica v Kopru

Nova Univerzitetna knjižnica UP se nahaja na Trubarjevi 1, v prostorih nekdanjega kina Kolosej v središču Kopra.  Slovesno sta jo odprla Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper in rektorica Univerze na Primorskem dr. Klavdija Kutnar. Otvoritve se je udeležil tudi minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.

Univerzitetna knjižnica ponuja tudi razstavne in čitalniške prostore
Univerzitetna knjižnica ponuja tudi razstavne in čitalniške prostore Foto: on upr

»Univerzitetna knjižnica ne odgovarja samo na potrebe članov akademskega občestva Univerze na Primorskem, temveč širšega okolja, v katerem sta knjižnica in univerza umeščeni,« je ob otvoritvi povedal direktor Univerzitetne knjižnice, izr. prof. dr. Jonatan Vinkler

Več kot 60 tisoč knjig in 260 tisoč e-knjig

Ponuja zbirke vseh fakultet UP, izjema je le dislocirana enota UP FTŠ Turistica. Uporabnikom knjižnice je zdaj omogočen prost vstop do 60 tisoč knjig knjižničnega gradiva, dostop do približno 30 tisoč znanstvenih revij v e-obliki in 260 tisoč e-knjig iz prostorov knjižnice in brezstično izposojo gradiva – vse dni v tednu.

Velika pridobitev znotraj knjižnice pa so čitalniški prostori, ki bodo delovali v urniku 24/7, vse dni v letu – za registrirane uporabnike knjižnice. Poleg tega bo knjižnica opravljala redno prireditveno in razstavno dejavnost. Člani UK so pretežno profesorji in študenti UP, toda knjižnica je odprta tudi za včlanitev zunanjih uporabnikov, ki sprejmejo pogoje poslovanja knjižnice.

UP: Odprtje prostorov UP Univerzitetne knjižnice

Urednik portala Student.si

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članek11 zanimivih dejstev o Van Goghu
Naslednji članekZnanost odgovarja: Kakšno vlogo imajo telefoni na duševno počutje mladih?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.