Festival in razstava A dela?/ Is It Working?

Razstava in festival A dela?

Razstava ? ????? v Galeriji Vžigalica je na ogled med 14. julijem in 29. avgustom in je uvod v istoimenski festival. Ta bo potekal med 24. in 28. avgustom na različnih lokacijah v Ljubljani. Organizira ga Društvo Ljudmila v okviru evropske mreže raziskovalnih, izobraževalnih in umetnostnih institucij EASTN-DC. Ta na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije obravnava nove premike v digitalni paradigmi, s poudarkom na interaktivnih, haptičnih in multimodalnih principih.

Na razstavi ? ????? so predstavljene novejše produkcije transdisciplinarne raziskovalne in razvojne platforme ZKM | Hertz-Lab. Sodelujoči umetniki in raziskovalci se v okviru inovacijskega centra Hertz-Lab osredotočajo na možnosti ustvarjanja in oblikovanja v času pospešenega tehnološkega napredka ter digitalizacije.

Na ogled je zbirka glasbenih orodij ????? ?????, ki obiskovalca vabi k spoznavanju različnih principov algoritemskega komponiranja glasbe, interaktivna zvočna instalacija Dana Wilcoxa ??????, ki udeleženca zaplete v interakcijo s prožnim fizičnim vmesnikom, zvočna instalacija Götza Dipperja ?????????’? ??????, ki v ospredje postavlja akt recepcije in interpretacije umetniških del, ter aplikacija ????????? Yannicka Hofmanna, ki uporabnika namenoma postavlja v skrajno pasivno vlogo in ironizira sam pojem interaktivnosti.

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost; Muzej in galerije mesta Ljubljane; ZKM Hertz-Lab.
Razstavo je omogočila: Mestna občina Ljubljana 

Projekt je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

Več informacij še na FB dogodku in na Ljudmilini spletni strani.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.