Sponzorirano

Festival in razstava A dela?/ Is It Working?

Sponzorirano
Višješolska programa hortikultura in snovanje vizualnih komunikacij in trženja

Razstava ? ????? v Galeriji Vžigalica je na ogled med 14. julijem in 29. avgustom in je uvod v istoimenski festival. Ta bo potekal med 24. in 28. avgustom na različnih lokacijah v Ljubljani. Organizira ga Društvo Ljudmila v okviru evropske mreže raziskovalnih, izobraževalnih in umetnostnih institucij EASTN-DC. Ta na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije obravnava nove premike v digitalni paradigmi, s poudarkom na interaktivnih, haptičnih in multimodalnih principih.

Na razstavi ? ????? so predstavljene novejše produkcije transdisciplinarne raziskovalne in razvojne platforme ZKM | Hertz-Lab. Sodelujoči umetniki in raziskovalci se v okviru inovacijskega centra Hertz-Lab osredotočajo na možnosti ustvarjanja in oblikovanja v času pospešenega tehnološkega napredka ter digitalizacije.

Na ogled je zbirka glasbenih orodij ????? ?????, ki obiskovalca vabi k spoznavanju različnih principov algoritemskega komponiranja glasbe, interaktivna zvočna instalacija Dana Wilcoxa ??????, ki udeleženca zaplete v interakcijo s prožnim fizičnim vmesnikom, zvočna instalacija Götza Dipperja ?????????’? ??????, ki v ospredje postavlja akt recepcije in interpretacije umetniških del, ter aplikacija ????????? Yannicka Hofmanna, ki uporabnika namenoma postavlja v skrajno pasivno vlogo in ironizira sam pojem interaktivnosti.

Produkcija: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost; Muzej in galerije mesta Ljubljane; ZKM Hertz-Lab.
Razstavo je omogočila: Mestna občina Ljubljana 

Projekt je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

Več informacij še na FB dogodku in na Ljudmilini spletni strani.

 

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version