Kako izdelati poceni in trajnostni pustni kostum?

fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.
fotografija je samo za wordpress, ni za tisk.

Pust, krofi in seveda maškare! Na veliko vaških žurkah se v času pustovanj izbira najlepše maske in se jih seveda tudi nagradi – zato je razumljivo, da si želiš na dan pustovanja izgledati super in imeti unikatno masko. A biti unikaten je danes težko, saj imajo v vsaki trgovini na voljo vsaj nekaj mask. Kdo bi se trudil, ko pa ti trgovci ponudijo vse na dlani? Z maskami, ki jih lahko kupiš v trgovini, najverjetneje ne boš zmagal na tekmovanju mask. Pa tudi med prijatelji ne boš požel vala komplimentov. Maske v trgovinah so namreč vsako leto ene in iste. Čarovnica, žival, mačka, hudiček … Pri tem pa je seveda v obzir treba vzeti tudi trajnostni in ekološki vidik pusta hrusta. Res potrebuješ vsako leto nov kostum, ki ga nato nikoli več ne oblečeš? Celoten koncept pusta je zelo potraten in zato tudi izgublja na pomenu. A kako najti unikatno in trajnostno masko za študentski žep?

Second hand

Če želiš nekaj unikatnega, zavij v trgovino z oblačili iz druge roke. Poleg super modnih kosov po nizki ceni boš tam našel tudi veliko vpadljivih kosov, ki jih lahko uporabiš za svoj kostum. Nakupovanje kostuma v second hand trgovini pa se še posebej splača, če iščeš kose za kostum iz 80. ali 90. let.  

Pop kultura

Če želiš hitro in poceni masko, se našemi v kako znano osebnost. Skoraj vsak zvezdnik ima nekaj, kar ga dela prepoznavnega. Kot na primer visok čop in škornji do kolen Ariane Grande ali brki Freddyja Mercuryja. Poišči barvna očala in odštekano jakno, pa boš že izgledal kot Elton John. Kostumi slavnih osebnosti so velikokrat zabavni, še posebej če se poleg videza vživiš tudi v njihovo osebnost in malo pretiravaš.

Izposodi si

Tudi v Sloveniji je na voljo veliko izposojevalnic kostumov. Tako ne boš imel slabe vesti, da boš kostum oblekel samo enkrat. Kostum, ki si ga boš izposodil, bo bolj kakovosten in izgledal bo bolj pristno. Pa še mnogo ceneje bo, kot pa če bi takšen kostum kupil v trgovini. Enako velja, če si se kostum odločil narediti doma iz oblačil, ki jih že imaš. Za kak poseben kos ti ni treba nujno takoj v trgovino. Pomisli, morda pa ti je prijatelj pripravljen posoditi tiste kul kavbojske škornje, ki jih nikoli ne nosi. Ali pa preprosto odpri mamino ali očetovo omaro – tudi tam se najde ogromno stvari, na katerih se samo nabira prah.

Igraj se z ličili

lady gaga

Če ti zmanjka časa za izbiro kostuma, si še vedno lahko super maska, če malo eksperimentiraš z ličili. Pa ne samo za narisati brke in smrček, ampak z ličili lahko popolnoma transformiraš svoj obraz. Če se oblečeš v belo, si po obrazu razmaži črno senčilo in takoj imaš kostum dimnikarja. Če bo pustovanje na prostem in kostuma tako ali tako ne bo videti, pa lahko narediš ikoničen Lady Gaga make up iz spota Poker Face in vsi bodo takoj vedeli, kdo si.

Prejšnji članekKako moderna pop kultura gleda na Boga?
Naslednji članekOcena filma: Uncharted

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.