Realisti brezplačno v Novi Gorici

Poletje, koktejli in … gledališče na prostem! Na Novogoriški poletni sceni se bodo 30. 8. ob 19h brezplačno predstavili Realisti, večkrat nagrajena gledališka predstava SNG Nova Gorica, ki je bila premierno uprizorjena že februarja 2018, a že skoraj leto in pol po premieri še vedno prejema nagrade.

Realisti so kabaret petih igralcev Jureta Karasa in režiserke Tijane Zinajić. Izhajajo iz vsakdanjih zgodb in problemov enaindvajsetega stoletja in o absurdnosti današnjega sveta govorijo brez zadržkov in z veliko humorja. V obilici kreditov, ob nenehnih opozorilih o slabi bateriji na mobilniku in v središču ekološke krize kot edino rešitev ponujajo teater. Za pijačo, kostume in vice pa naj bi vedno ostalo dovolj denarja za še eno rundo.

Nagrade

Realisti so po premieri februarja 2018 poželi veliko uspehov. Prejeli so nagrado Zlati lev za najboljšo predstavo po izboru občinstva na 19. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu. Prav tako so Realisti postali žlahtna komedija po izboru občinstva v Celju na 28. dnevih komedije, na tem festivalu pa so postali tudi žlahtna komedija po izboru strokovne žirije. Na 28. dnevih komedije v Celju je režiserka Tijana Zinajić postala žlahtna režiserka. Realisti pa se lahko pohvalijo tudi z nagrado Večernega lista za najboljšo predstavo v celoti na 43. dnevih satire Fadila Hadžiča v Zagrebu.

Realisti se bodo na odru na prostem predstavili v petek, 30. 8. ob 19h na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Vstopnine ni! Se vidimo?

Prejšnji članekBinge alert: The Boys
Naslednji članekŠtudent v Gambiji: si za prostovoljstvo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.