Študent v Gambiji: si za prostovoljstvo?

Nekatere nas vedno nekam vleče. Prostovoljstvo, ali pa delo v tujini je odličen izgovor za potovanje. Hkrati pa lahko narediš nekaj zase, za druge, ali pa celo zaslužiš.

Razlika med prostovoljstvom in delom v tujini

Glavna razlika je seveda denar. Ko greš nekam, kot prostovoljec v veliki večini za vse stroške poskrbiš sam. Plačaš si prevoz, prenočišče, hrano in vse drugo, kar spada zraven. V določenih programih za delo v tujini ti nekateri delodajalci nudijo prenočišče in mogoče še celo kakšen obrok.

Kam kot prostovoljec?

Začneš lahko že doma. V Sloveniji obstaja veliko društev, ki se jim lahko pridružiš. Lahko delaš z otroki, slepimi, gluhimi … Če pa te zanima tujina, tudi za to obstajajo opcije. Ena od teh je organizacija Za otroke sveta, s katero se jaz in Nika odpravljava v Gambijo v mesecu septembru.

Področij je veliko. Zelo lahko najdeš delo, kjer se ukvarjaš z otroki, lahko pa tudi najdeš delo v bolnicah in opravljaš fizična opravila, kot sta gradnja in kmetovanje.

Se ti še vedno zdi, da je to nekaj zate?

Če še vidiš v tem, super! Lahko se poglobiš, ali pa začneš s tem, da slediš najinem potovanju. Delili bova svoje odtise in predstavili Gambijo, prostovoljstvo ter najino mišljenje. Prebereš si lahko več tudi o organizaciji Za otroke sveta.

Prejšnji članekRealisti brezplačno v Novi Gorici
Naslednji članekPospravljena hiša, pospravljena duša

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.