Transformatorjeva akademija Gledališča zatiranih

KUD Transformator in Studio XXV pripravljata izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in gledaliških tehnik. Poudarek bo na forumskem gledališču in jokeringu ter uporabi slikovnega in časopisnega gledališča. Gostujoča mentorja bosta predstavila tudi fizično in improvizacijsko gledališče.

Izobraževanje je namenjeno mladim, mladinskim delavcem in aktivistom ter pedagogom in drugim, ki jih zanimajo metode aktivističnega gledališča.

Gledališče zatiranih je metoda, ki jo se uporablja za gledališko-aktivistične, pedagoške in izobraževalne namene ter kot orodje za doseganje socialne pravičnosti.

Prvi del izobraževanja bo potekal v dveh intenzivnih tednih, s pričetkom v maju in zaključku v oktobru. Izobraževanje je razdeljeno na tri faze in se bo tako odvijalo na različnih lokacijah po Ljubljani. Izobraževanje je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. V praksi bodo udeleženci spoznavali tehnike, ki lahko spodbujajo družbene spremembe, gedališke tehnike za javno nastopanje ter pristope za nadaljnje delo z metodo, s katero se bodo srečali na izobraževanju.

Več o poteku dogodka si preberite na tej povezavi.

Novinar

Prejšnji članekNa prvomajski izlet s Flixbusom!
Naslednji članekUlovljen je zmagovalec Škisolova 2019!

Novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.