Presenetite svoje najdražje

Bi radi obdarovali veliko ljudi, pa nimate denarja? Imate denar, pa nimate ideje?

To so težave, s katerimi se v času obdarovanja srečuje veliko ljudi. Se pa z malo pozornosti, ustvarjalnosti in s kakšnim trikom tem skrbem lahko izognemo.

 

Dobro opazovanje

Dobro je, da osebe, ki jih želimo obdarovati, spremljamo že pred samim začetkom praznikov. Opazovati moramo njihove navade, njihova oblačila, nakit, ki ga nosijo, hrano, ki jo uživajo itd. Tako na zelo enostaven način odkrijemo, kaj imajo naši najbližji radi. Če npr. opazite, da si vaša prijateljica, sodelavka, mama vsak dan nadene drugo rutko oz. šal, ji kupite šal v barvi, za katero menite, da je še nima v svoji zbirki. Če opazite, da uživa v dežju oz. snegu, ji za deževne oz. snežne dni kupite čudovit dežnik. Če opazite, da v torbici nenehno nosi plastenko vode, ji kupite lepo okrašeno steklenico, ki je za vodo bolj zdrava in navsezadnje tudi bolj ekološka kot plastenka.

 

Pozorni bodite tudi na to, kaj si osebe želijo

Velikokrat bližnja oseba nehote izrazi, kaj si želi, a se največkrat tega sploh ne zavedamo. Ko se sprehajamo po mestu in naš prijatelj/prijateljica, oče, brat ali kdor koli drug opazi neko zanimivo stvar v izložbi, na oglasnih panojih, na drugi osebi in reče: „O, poglej, kako zanimiva torba!“, a se v tej trgovini ne ustavi in torbe ne kupi, je to znak, da mu/ji je torba padla v oči in da mu/ji je všeč. To je super ideja za darilo dragi osebi. Kljub temu pa imate tudi zagotovilo, da mu/ji bo kupljena stvar všeč.

Kadar se sprašujete, kaj je primerno darilo za očeta, mamo, babico, brata, prijatelja, fanta, moža, je situacija podobna. Ne razmišljajte o primernosti darila, razmišljajte raje o tem, kaj ima določena oseba rada in kaj določeno osebo osreči. To pa spet dosežete tako, da to osebo pozorno opazujete.

 

Uporabite svojo ustvarjalnost

Tisti, ki si svoje najdražje želite obdarovati, a za nakup stvari, ki so jim všeč, nimate dovolj denarja, uporabite svojo ustvarjalnost. Naredite darilo, ki bo vaši dragi osebi pomenilo veliko več kot vrednost kupljenega darila. Izdelajte lepo voščilnico iz materiala, ki je zelo poceni ali pa ga imate doma. Za motiv voščilnice si izberite nekaj, za kar veste, da ima oseba, kateri je voščilnica namenjena, rada. V voščilnico pa napišite lep verz, ki si ga izmislite sami. Naj vključuje rime, ki bodo osebo spomnile na skupaj preživete lepe trenutke. Poleg voščilnice, ki bo dala lep osebni pečat, pa dokupite še kakšno malenkost, ki ne stane veliko (čokolada, broška, labela, dišeča svečka …), in že imate simpatično darilo. Izmislite si še inovativen način, na katerega boste obdarovali drago osebo in presenečenje ter zadovoljstvo sta zagotovljena. Darila mu/ji ne dajte tako kot vsako leto. Presenetite ga/jo in natakarja v kavarni, v katero hodita na kavo, poprosite, da darilo prinese na pladnju poleg kavice in reče, da ga je pustil Božiček samo zanj/zanjo. Darilo skrijte v omaro z odejami in fantu recite, da vas zebe in da želite, da vam prinese odejo … Uporabite svojo domišljijo in vaši najbližji vam bodo hvaležni, saj jim boste na simpatičen način pokazali, kako radi jih imate, pri čemer pa ne boste porabili veliko denarja.

 

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.