PUB CRAWLING – ODKLOP V SREDIŠČU LJUBLJANE!

8. oktobra leta 2008 se je v beli Ljubljani zgodil Pub crawling, ki so ga pripravili študentje Pravne fakultete (PF) in Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI).

Najprej pojasnimo termin Pub crawling – to je, če sledim “uradni” definiciji, zabavni dogodek, pri katerem skupina ljudi v eni noči obide več lokalov.
Upravičeno bi (vsaj nekateri izmed nas) ob taki skopi definiciji lahko rekli – pa kaj, to mi počnemo vsak dan?!
Da bi preprečili take nesporazume, so se organizatorji iz Pravne fakultete in Fakultete za računalništvo in informatiko odločili, da to definicijo razširijo in napravijo bolj zanimivo.

Njihova definicija se je tako glasila:
6 ekip, 6 lokalov, 6 različnih pijač, 6 odtrganih nalog in le 1 zmagovalec!

V svojo zabavno prireditev so vključili Lan pub (kjer so pili Travarico), Ladjico (kjer so si privoščili špricer), Mačka (kjer so žejo gasili s Cynarjem), Café Premier (kjer so “tolkli” tequilo), Skelet (kjer so si privoščili modri koktajl) in pa Guinness pub (kjer so si zaželeli nič drugega kot Guinness pivo). Želeli so vključiti tudi Rožo in Café Romeo, vendar so jim tam dali bolj ali manj jasno vedeti, da njih tovrstno sodelovanje v študentskem družabnem življenju pač ne zanima. Škoda. Organizatorji pa se kljub temu niso pustili zmesti. To se je izkazalo za odlično odločitev, ker so jih v vseh ostalih lokalih prijazno in gostoljubno sprejeli, kar je prireditev naredilo še boljšo.

Ko so pravniki in računalničarji odštevali sekunde do začetka prireditve, se je na zbirni točki zbralo kakih 50 tekmovalcev, ki so vsi napovedovali svojo gladko zmago.

Na poti do nje pa se jim ni cedilo med in mleko (kljub temu pa so se zelo zabavali in tudi žejni niso ostali), saj so se morali spopasti s težavnimi nalogami. Med njimi lahko izpostavimo erotični ples v Guinness pubu, plesanje “račk” v Mačku, hojo v slogu pingvinov vsakič, ko so želeli prečkati Ljubljanico (to pa so morali storiti vedno, ko so menjali lokal, če so želeli zbrati čim večje število točk) in pa nekajminutno popolno tišino v Lan pubu.

Tekmovalci so se odlično zabavali, ob tem pa niso trpeli zaradi dehidracije. Ker pa je bila tekma kljub vsemu trda in neizprosna in je zmagovalec lahko samo eden, so le-tega na zaključni točki točno ob polnoči na Kongresnem trgu tudi izbrali in razglasili.

Zmagala je ekipa iz Medicinske fakultete.
Mislim, da se za naše zdravje v prihodnosti ne gre bati. Vseeno pa pri naslednjem obisku zdravnika bodite pozorni, da razkužilo, ki je sicer namenjeno za rane, ne bo končalo kje drugje.

Zbrali smo tudi nekaj mnenj o PUB CRAWLINGU:

– Siniša GRUBOR (Fakulteta za računalništvo in informatiko):

“Pub crawling je bil predvsem pozitivna izkušnja. Prvič sem se udeležil take oblike zabave in ocenjujem jo kot zelo dobro. Bistvo samega dogodka ni pijančevanje, kot to morda zveni, ampak predvsem zabava na malce drugačen, izviren način. Vseeno pa je dejstvo, da mora biti udeleženec pub crawla malo bolj odprta in nesramežljiva oseba, kajti drugače se lahko med kakšno nalogo zlahka znajde v kočljivi situaciji. Kljub temu pa so takrat s tabo tvoji “soigralci”, ki ti lahko pomagajo.
Dobra stran pub crawla je bila tudi ta, da smo sodelovale različne fakultete (FRI, MF, PF), kar je omogočilo študentom, da se med seboj spoznajo in povežejo.
V bodoče upam, da bomo pripravili se kakšen pub crawl in vabim vse, ki jim zadeva deluje vsaj kanček zanimiva, da se ga udeležijo.”

– Lina MATJAŠIČ (Pravna fakulteta):

“S kolegicami smo se prijavile na Pub crawling, ker je bilo to za nas nekaj novega. Pritegnil nas je program, ki je bil zelo izviren in prav super se je bilo en večer zabavati na malo drugačen način.
Razvrščeni v ekipe smo, oblečeni v modre majice, hodili od lokala do lokala, v vsakem spili drugo pijačo, opravljali naloge, čez mostove hodili kot pingvini. Ljudje so nas opazovali z zanimanjem, kaj vendarle počenjamo …
Čeprav smo med seboj tekmovali, nam je bilo na koncu prav vseeno, kdo je zmagal, saj smo se prav vse ekipe imele SUPER in menim, da bi moralo biti takih inovativnih zabav več, še posebej v času zatona ljubljanskih žurk!”


Blaž Božnar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.