Šklabfest 2010

Klub zasavskih študentov Šklab letos že drugič zapored prireja Šklabfest, ki se bo odvijal med 2. in 3. julijem v Trbovljah, z začetkom v petek, 2. 6. 2010, ob 19. uri.
Festival je že lani v velikem slogu stopil na slovensko festivalsko sceno in opozoril nase z odličnim naborom nastopajočih in izpiljeno žanrsko usmeritvijo.

Tudi letos bo festival potekal na dvorišču bivše rudniške strojnice, ki je lani fascinirala tako nastopajoče kot tudi številne obiskovalce. Znani so že nekateri nastopajoči, med drugim legendarni Jello Biafra, bivši frontman in vodja kultnih kalifornijskih punkrockerjev Dead Kennedys, ki se bo na Šklabfestu predstavil s svojo zasedbo Guantanamo School of Medicine. Nenadkriljivi frontman, kandidat za župana San Francisca in umetnik spoken worda bo na festivalu oboževalcem skupine Dead Kennedys poklonil njihove največje hite.

Nastopili bodo DRI (Dirty Rotten Imbeciles), eni prvih crossover bendov in prvi skate core bend na svetu, ki je z unikatnim zvokom mešanice punka, thrash metala in grindcora že v začetku delovanja fasciniral s hitrostjo in jedrnatostjo glasbe, kar ga je kvalificiralo kot najhitrejši bend na svetu. DRI so kmalu postali sinonim za crossover glasbo in glavni akterji gibanja, ki je zraslo ob njej in je povezovalo punkerje, skinheade, skaterje in metalce, s posebnimi rituali in načini obnašanja na koncertih, kot sta stage diving in slam dancing ter elementi skate subkulture. Nastopili bodo tudi nemški ska velikani Skaos, ki že od začetka presenečajo z nenavadnim izvajanjem na odru, konstantno zabavo in profesionalnim nastopom, ki nikogar ne pusti hladnega. Napovedani so tudi švedski hardkorovci Misconduct, ki se bodo v sklopu evropske turneje in promocije novega albuma One step closer, ustavili tudi v Trbovljah. Najavljeni so še hrvaški punk povratniki Fakofbolan, v kratkem pa naj bi bila potrjena še kopica odličnih tujih in domačih bendov.

Poleg glasbe bo Šklabfest svojim obiskovalcem v soboto, 3. julija 2010, ponudil tudi ogled adrenalinskega motocrossa, snowmobila (motorne sani) in quad (štirikolesnik) freestyla na veliki skakalnici tik ob festivalskem prizorišču. Šklabfest vabi obiskovalce od blizu in daleč, saj je poskrbljen tudi prostor za kampiranje, stojnice bodo ponujale hrano in pijačo, vstopnice pa dobite na Eventimu, Šklabu in Mizzartu (Metelkova), za dvodnevno karto boste odšteli 35, za enodnevno 30 evrov, člani Šklaba pa lahko dobijo karto za 30 eurov.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.