Študenti in zabava

V času študija nam preostane dovolj časa za naše hobije, ostane pa nam tudi čas, da se poveselimo s prijatelji, da pozabimo na knjige. Poleg vsakotedenskih zabav v gostiščih, se lahko zabavamo tudi privatnih zabavah in pa tudi na drugih zabavah, ki jih organizirajo razne organizacije. Poglejmo si, kje vse in kako se lahko zabavamo.

Zabave brez cigarete in alkohola
ŠOUM želi osvestiti študente in mlade o škodljivih posledicah kajenja in uživanja alkohola, zato Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) prireja  projekt “Maj mesec zdravja”, s katerim želi študente in mlade čim bolj osvestiti o škodljivih posledicah kajenja in pitja alkohola.

Festivala Lent
Je še kaj lepšega kot poslušati koncert pod zvezdnatim obodom poletnega neba? Vas mika klasični koncert v prijetnem ambientu? Ali predstave pod arkadami Rotovža? Morda se boste raje odločili za baletno predstavo na plavajočem odru na reki Dravi ali pa ste si zaželeli zgolj prijetnega sprehoda po srednjeveških ulicah starega mariborskega mestnega jedra, kjer se stojnice šibijo pod domačimi dobrotami? Vse to in mnogo več prinaša Festival Lent, ki bo mariborsko dravsko nabrežje ob pričetku poletja ponovno spremenil v živahno kulturno in družabno središče, utripajoče v ritmih vsega sveta.

Projekt “Meet me before I go”
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravlja za tuje študente, ki so na študiju na Univerzi v Mariboru (preko programa Erasmus Socrates), projekt “Meet me before I go” (Spoznaj me, preden grem). Na ta način želi ŠOUM povezati domače in tuje študente in jih še dodatno vzpodbuditi, da ohranijo stike z mariborskimi kolegi tudi po odhodu domov in se morebiti kdaj še vrnejo v univerzitetno mesto Maribor. Študentje se bodo na prireditvi med seboj pomerili v raznih športnih in zabavnih igrah, po končanih igrah pa bodo študentje predstavili še državo iz katere prihajajo, s pomočjo njihove tipične glasbe, literature, plesa in petja. Slovenske običaje bo predstavila Akademska folklorna skupina Študent.

Lampiončki
Lampiončki so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice študentov. Lampiončki so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru.
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) v mesecu marcu izvaja projekt Mesec kulture, v okviru katerega se bo za študente zvrstilo več kot 20 različnih kulturnih prireditev. Poleg kulturnih prireditev – te so, kot rečeno, v mesecu marcu v ospredju, ŠOU izvaja še celo vrsto dejavnosti. Več na spletni strani www.sou-lj.si. Naj omenimo nekaj prireditev: 20. marec Dan kulturno-umetniških delavnic, ob 16h in 18h, Hiša kulture, Ljubljana; 23. marec Medfakultetno prvenstvo v Impro ligi- finale, KUD France Prešeren; 25. marec Zaključni koncert Rock izziv, ob 21h, Gospodarsko razstavišče, Hala A2.
Škisova tržnica
Tržnica je največja študentska prireditev, kjer se tradicionalno na enem mestu, v enem dnevu in z enim namenom zberejo domala vsi slovenski študentski klubi (kar 55 jih je).

Festival ŠTUNF
Študentski kulturni festival (ŠTUNF) poteka vsako leto v enem od slovenskih krajev pod okriljem Zveze študentskih klubov Slovenije (ŠKIS) v sodelovanju z lokalnim študentskim klubom. Festival je v osnovi namenjen študentom in dijakom, ki delujejo na področju kulture v slovenskem prostoru, k sodelovanju pa so vabljene vse generacije. Festival posameznikom in skupinam s svojo programsko raznolikostjo ponuja možnost predstavitve širši javnosti in s tem prispeva k odmevnosti in razvoju mladinskega kulturnega prostora, namen pa je tudi pokazati poglede mladih ustvarjalcev na umetnost.

ŠOUP za študentske družine bo v aprilu organiziral izlet v živalski vrt.

A to je le nekaj izmed vsakoletnih prireditev, ki se jih udeležite. Spremljajte dogajanje na spletnih straneh in izvedeli boste kaj vse se dogaja okoli vas:
– Ljubljana: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani: http://www.sou-lj.si
– Maribor: Študentske organizacija Univerze v Mariboru: http://www.soum.si
– Primorska: Študentska organizacija Univerze na Primorskem: http://www.soup.si/
– Organizacija študentskih klubov: ŠKIS (prek o50 klubov po celi Sloveniji): http://skis-zveza.si/sl
                                                                                                              TjašaKržišnik


 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.