Top 5 podcastov za milenijce

Kaj je podcast?

Podcast je digitalni medij, napogosteje v zvočni obliki, ki spominja na blog. Poslušate ga lahko na računalniku in mobilnih napravah. Nekateri so brezplačni, na nekatere pa se je potrebno naročiti.

Priljubljenost podcastov od leta 2004, ko so se prvič pojavili, strmo narašča. Ljudje jih tako vedno več poslušajo v prostem času ali pa med vožnjo na delo, v šolo, med hojo ipd. Njihova prednost je v tem, da jih lahko poslušaš, kadar želiš. Pobrskali smo za najbolj uporabnimi in zanimivimi podcasti za milenijce.

  1. Za vse mlade podjetnike ali pa tiste, ki si to želite postati, je dobro izhodišče podcast Build your tribe avtorice Chalene Johnson. Večinoma govori o tem, kako zgraditi uspešen posel s pomočjo družbenih omrežij.
  2. Za humoren vpogled v ameriško politiko poskrbi podcast Fake the Nation. Vsak teden se Negin Farsad in njeni soustvarjalci ter gostje zberejo okrog politične okrogle mize, da bi razčlenili novice, se nasmejali, razmišljali o ameriškem političnem sistemu.
  3. Armchair expert: Čisto življenjski podcast z zanimivimi in slavnimi gosti, ki pripovedujejo o svojem življenju in zmedah. Podcast je zanimiv in izredno poslušljiv ravno zaradi voditelja, igralca in režiserja Daxa Sheparda.
  4. Podcast za knjigoljube: Super tedenski skok v svet literature pripravlja The guardian books podcast. Ponuja intervjuje z avtorji, predstavitve in pogovore o knjigah in poeziji ter tematizira trende v sodobnem pisanju.
  5. Za milenijce, ki ne pravzaprav ne vedo čisto, kaj bi sami s sabo pa podcast The confused millennial ponuja debate in odgovore na razne teme in vprašanja, ki spremljajo odraščanje. Avtorica se ukvarja s splošnimi življenjskimi dogodki, problemi in predlaga preproste rešitve.

Novinar

Prejšnji članek“Slovenski dan zaljubljencev” že trka na vrata
Naslednji članekNajvečji dolenjski festival se vrača

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.