5 idej za darilo za materinski dan

Child inside mom silhouette and some hearts in papercut style. Happy Mother's Day elegant greeting card background in 3D rendering.
Foto: Adrian Vidal iz iStock

Materinski dan je pred vrati in le še nekaj časa imaš, da svoji mami kupiš ali narediš darilo. Kaj je tisto, kar bi jo najbolj razveselilo in ji polepšalo dan? Kaj si že dolgo želi in kaj točno bi rada imela? Ne sramuj se, če ne veš, saj marsikdo ne. Seveda lahko počakaš do njenega rojstnega dneva za tako izjemno darilo, za materinski dan je včasih dovolj že malenkost. Ta ji da vedeti, kaj ti pomeni.

Na srečo smo pripravili kratek seznam 5 daril za materinski dan, ki te bodo rešila iz zagate.

1. »Rože za mojo mamo«

Mothers day card with pink spring flowers and heart shape on rustic wood. Close-up with short depth of field and english text.
Foto: Muenz iz iStock

Ni ga čez rožice, cvetice in pušlce. Podari ji njeno najljubšo rožo ali pa kar cel šopek njih. Obišči bližnjo cvetličarno, kjer ti bodo znali pomagati pri izbiri in kombinaciji. Mamo preseneti s šopkom rož in prepričani smo, da bo tega vesela. Prav rože so tisto, kar zahteva minimalno količino truda, še kako pa je vredno počakati na veselje ob prejemu prečudovitih cvetlic.

2. Njen najljubši parfum

Women's Pink Perfume in Beautiful Bottle and Artificialt Flowers Bracelet on Brown Background with gift boxes.
Foto: Gingagi iz iStock

Parfum je lahko super darilo, a je zelo pomembno, da kupiš pravega. Če že več let uporablja znamko Hugo Boss, potem ji ne kupuj kakšne znamke, ki jo najdeš v navadni trafiki. To darilo za materinski dan te sicer zna stati nekoliko več, a če si ga lahko privoščiš, bo super!

3. Dišeče sveče in druge malenkosti

Preparing care package, seasonal gift box with coffee, cookies, candles, spices and cups. Personalized eco friendly basket for family and friends for thankgiving, christmas, mothers and fathers day holidays.
Foto: netrun78 iz iStock

Ponovno, še ena klišejska izbira. Ampak dišeče sveče so lahko čudovito darilo, ki ga lahko združiš z drugimi manjšimi darilci. Set za kopalnico, »bomba« za kopalnico, aromatična olja, milo in njene najljubše kreme. Možnosti imaš neskončno, le potrudi se z izbiro.

4. Pelji jo na večerjo

Healthy senior woman smiling while holding some green juice in her kitchen. Mature woman serving herself wholesome vegan food at home. Happy woman taking care of her aging body with a plant-based diet.
Foto: jacoblund iz iStock

Zakaj pa ne? Stavimo, da bo tega še kako vesela. Večer z njenim otrokom bo verjetno najboljše darilo zanjo. In ne govorimo le o večerji. Premisli tudi o gledališču, kinu, sprehodu ali karkoli podobnega. No, vedno pa lahko večerjo skuhaš tudi doma in tako privarčuješ. Spomini ti bodo ostali, njej pa tudi.

5. Knjiga o materinstvu

Different books tied with red ribbon on wooden table, space for text

Knjige so vedno odlično darilo. Kaj pa če bi podaril knjigo, ki govori o materinstvu? Včasih so take knjige težke za branje, a bralci lahko iz njih izberemo marsikateri nauk. V našem prispevku Top knjige za materinski dan najdi prave nasvete.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMaterinski dan: Kako je nastal materinski dan in zakaj ga praznujemo?
Naslednji članekNovi vznemirljivi funkciji iskalnika Chrome

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.