Slovenci znova dokazali, da znamo priskočiti na pomoč, ko država ne

V zadnjem mesecu sta se Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo in Klinični oddelek za hematologijo UKC Ljubljana združila v prizadevanju za nakup nove aparature za revolucionarno celično zdravljenje, ki bo mnogim bolnikom podaljšala življenje. Ta terapija namreč nekaterim bolnikom s krvnimi raki predstavlja edino možnost za zdravljenje in preživetje. Ker se ministrstvo za zdravje ni angažiralo in zagotovilo sredstev za revolucionarno aparaturo, je društvo odprlo posebni bančni račun, kamor so lahko ljudje nakazali prostovoljne prispevke in tako pomagali bolnikom z rakom.

napravaZ veseljem sporočamo, da je Slovencem zopet uspelo skupiti skupaj in zbrati potreben denar. V mesecu dni smo namreč Slovenci za nakup aparata za izvajanje nove tehnike celične terapije zbrali več kot 700 000 evrov. 

Cilj je bil zbrati 613 000 evrov, a so v Slovenskem združenju bolnikov z limfomom in levkemijo zbrali precej več sredstev. Med vidnejšimi donacijami je nekdo, ki je prispeval sto tisočakov, nekdo pa je celo sam kupil en aparat. Seveda pa je bila ključna za nakup aparata vsaka donacija.

V društvu si tako zdaj obetajo nakup kar dveh aparatov, kar bi rešilo stisko s prednostim seznamom uporabe. Poleg naprave tako potrebujejo še dodatni instrument, ki stane 240 000 evrov. Do ciljnega zneska za nakup dodatnega instrumenta jim manjka še nekaj denarja, zato račun za zbiranje ostaja odprt.

Če želiš pomagati bolnikom z rakom do boljšega življenja, lahko doniraš na naslednji način

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo zbira prostovoljne prispevke za nakup naprave s sms-donacijami na 1919 s ključno besedo ZDRAV5 in na številko TRR: SI56 0284 3026 3615 528, ki je odprt pri NLB.

opis terapije

Prejšnji članekVabljeni na Fakulteto za vede o zdravju!
Naslednji članekLucija Vrankar, stevardesa iz Dubaja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.