Branko Grims: »Želite izriniti vsako drugačno mnenje«

Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims
Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims Foto: on sds

Kot smo že pisali, je državni zbor sprejel vladno novelo zakona o RTV Sloveniji, kjer se je razvila žgoča debata in v predstavitvi stališč dvignila prah izjava poslanca Gibanja Svobode, Lenarta Žavbija. V svojem slogu pa je svoja stališča predstavil tudi poslanec SDS, Branko Grims.

Koalicija naj bi želela utišati resnico

Grims je namreč ocenil, da želi koalicija samo utišati resnico. S tem namenom je predlog po njegovih besedah tudi obravnavan po nujnem postopku. »Želite izriniti vsako drugačno mnenje in spremeniti RTVS v ultra levičarsko trobilo,« je dejal. Na levici se po njegovem mnenju bojijo resnice in ukrepe vlade na medijskem področju je treba videti v tej luči, je dodal.

Dotaknil se je še prejšnjega Zakona o RTV, ki se je sprejemal po normalnem postopku. Nekateri v koalciji naj bi po njegovih besedah lagali na Odboru za kulturo, kako naj bi se hitelo. »Ne. Imeli smo javne predstavitve mnenj, povabili smo predstavnike tujih organizacij. Tudi z novinarji smo se poskušali uskladiti,« je bil Grims oster do koalicije.

Celotno stališče SDS je predstavila Alenka Jeraj

Celotno stališče poslanske skupine SDS je na spletni strani te stranke predstavila Alenka Jeraj. Med drugim je dejala, da »trenutnega direktorja RTV Slovenija gospoda Graha je po zaključku mandata direktorja Igorja Kadunca izvolil programski svet v stari sestavi torej brez teh novih, ki vas tako zelo motijo in pravzaprav je sedanja sestava programskega sveta še najbolj uravnotežena, saj so v drugem delu prejšnjega mandata koalicijo sestavljale tako desne kot leve stranke za razliko od današnje leve koalicije. Po vladni noveli lahko predlagajo člane samo določene organizacije civilne družbe, izključujejo pa se mnoge druge, ki so do sedaj imele pravico predlagali kot gledalci in poslušalci. Tako se izključuje pomemben del možnih predlagateljev. Nekateri na primer so to tudi povedali Društvo filmskih ustvarjalcev in podobno. Za nas je problematično, da se izključuje Državni zbor z obrazložitvijo depolitizacije, ampak Državni zbor potrjuje tudi sodnike in mnoge druge funkcionarje, saj je ravno Državni zbor predstavnik ljudstva«.

Ena sama stranka naj bi si RTV Slovenija polastila

Gibanje Svoboda naj bi RTV Slovenija depolarizirala, ker si jo je po njihovih besedah ena sama stranka dobesedno polastila. SDS se temu posmehuje, češ, da politika ne more nečesa depolitizirati. Ampak največja parlamentarna stranka misli resno.

Prejšnji članek5 filmov za vroče, poletne dni
Naslednji članekNajbolj oddaljena vrteča galaksija je morda najstarejša v vesolju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.