Žan Mahnič objavil rezultate testa na droge

Žan Mahnič
Foto: SDS

Skupina poslank in poslancev je včeraj v Državni zbor vložila predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge. Poslanec SDS Žan Mahnič je že pred nekaj dnevi ministra za delo Luko Mesca pozval k testiranju na prepovedane droge, kar smo tudi pisali v našem prispevku. Zdaj pa je Mahnič rezultat svojega testa objavil na Twitterju in Mesca spet pozval, naj stori enako.

Predsednica DZ zavrnila dve vprašanji

Vodja poslancev SDS Jelka Godec je na seji kolegija predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič pozvala, da skladno s poslovnikom DZ pisna poslanska vprašanja posreduje naslovnikom. Dve vprašanji je predsednica zavrnila, ker naj ne bi spoštovali telesne in duševne integritete posameznika.

Poslanec SDS Žan Mahnič je ministra za delo Luko Mesca z vprašanjem pozval k testiranju na prepovedane droge, ker naj bi se ta pogosto neobičajno in nervozno obnašal ter zaradi njegovih izjav. Poslanka SDS Anja Bah Žibert je ministrici za pravosodje Dominiki Švarc Pipan in vladi postavila vprašanje v zvezi z izjavo ministrice o vojni in odnosu do žrtev. Obe vprašanji je predsednica Državnega zbora zavrnila.

Žan Mahnič je na Luko Mesca naslovil vprašanje o drogah
Mahnič je Mesca pozval k testiranju na prepovedane droge, predvsem zaradi »pogostega neobičajnega in nervoznega obnašanja ter izjav«. Foto: on sds

Godčeva je Klakočar Zupančič pozvala, da nemudoma posreduje omenjeni pisni poslanski vprašanji ministroma in vladi. Vodja poslancev SDS meni, da je predsednica DŽ že večkrat kršila poslovnik in da bo »treba razmisliti o predsednici Državnega zbora«.

Klakočar Zupančič je dejala, da ima opozicija zoper nje pravico uporabiti vsa pravna sredstva, vendar bo sama spoštovala ustavo, pravni red države in osebno ter telesno integriteto vsakogar. Prav zadnjega po njenem mnenju postavljena vprašanja niso upoštevala in »niso vredna, da jih postavlja poslanec, še manj, da prihajajo iz Državnega zbora«.

Poslancem SDS je očitala, da Twitter uporabljajo kot javna občila »za izredno nizke izjave, ki segajo na področje občutljivih tem«. Dejala je, da »če želi gospod Mahnič ministra provocirati s tem, naj ga provocira, a jaz poštar ne bom«.

Luka Mesec je sicer že javno priznal, da marihuano kadi »sem pa tja«. Njegova stranka Levica tudi podpira legalizacijo marihuane tako v zdravstvene namene, kot v rekreativne.

Prejšnji članekApple lansiral novi iPhone. Se ti obrestuje nadgradnja?
Naslednji članekV Keniji s pomočjo starih japonk čistijo plaže

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.