Ko lahko Hobit luknjo zgradiš v treh dneh

Hobitska vas
Foto: on inhabitat

Vsak, ki ve za Gospodarja prstanov, je verjetno že slišal za Hobitovo (Hobbiton, op. p.). Govorimo o koščku Šajerske s hobitsko vasjo, ki so ga po snemanju ohranili na Novi Zelandiji. Hobitska vas je predvsem pri turistih postala zelo priljubljena atrakcija. Na srečo ti ni treba na drugo stran planeta, da zaživiš kot hobit.

Kdo ne bi živel kot Hobit

Green Magic Homes so sestavljeni iz panelov iz laminiranih materialov, od zunaj pa jih obdaja plast prsti. Njihova sestava je preprosta, kjer je potrebno stranice speti skupaj, so luknje. Tričlanska amaterska ekipa lahko Hobit luknjo zgradi v treh dneh.

Hobitske luknje, ki jih zgradijo v le nekaj dneh
Hobitske luknje, ki jih zgradijo v le nekaj dneh Foto: on inhabitat

Prilagodljiva oblika

Zaradi učinkovite zasnove lahko obliko in velikost prilagajaš glede na lastne potrebe. Začneš lahko z nekaj paneli in luknjo po potrebi razširiš. V votlini si lahko kadarkoli omisliš vodovodno in električno napeljavo. Nekoliko bolj težavno je zagotavljanje zadostne ventilacije in skrb za to, da bo zgradba vodotesna. Pri Green Magic Homes je slednje zagotovljeno z vodoodporno notranjo plastjo. Ta se strukturno dopolnjuje z zemljo, ki obdaja modularno votlino.

VIRInhabitat
Prejšnji članek3 najboljši zimski okusi
Naslednji članekVrste SUP desk: katera velikost je najbolj stabilna?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.