Preproste mango sladice

Mango icecream
Foto: Slashio Photography iz Unsplash

Mango velja za poletno sadje. Zato si lahko v deževnih septembrskih dneh pripraviš sladico z mangom in tako zanikaš dejstvo, da bo kmalu treba obleči jesensko jakno in dolge hlače. Zate smo zbrali nekaj zelo preprostih sladic z mangom, ki jih lahko preizkusiš.

Mangov chia puding

Chia pudding in glass jar with almond milk and mango on wooden cut board, white background - healthy superfood vegan, dairy free breakfast
Foto: Anastasia Turshina iz iStock

Sestavine:

  • 2 velika manga (olupljena in narezana na manjše koščke)
  • 80 g chia semen
  • 480 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • dve veliki žlici medu ali sladila po želji

Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. V skledi dobro zmešamo chia semena, kokosovo mleko, med (ali drugo sladilo) in mangov pire. Mešanico postavimo v hladilnik za 15 minut, vzamemo ven, premešamo ter še enkrat postavimo v hladilnik za 15 minut. Postrežemo v kozarčku in okrasimo s koščki manga. Pudinga bo dovolj za 4 porcije, zato ga lahko v hladilniku hranimo 4 do 5 dni.

Mangov sorbet

Sestavine:

Mango icecream
Foto: Slashio Photography iz Unsplash
  • 1 kg manga (olupljenega in narezanega na manjše koščke)
  • sok 1 limone
  • sladkor ali med (po okusu)
  • led

Navodila za pripravo: Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Sorbet postrežemo takoj, ali pa ga v nizki posodi postavimo z nekaj ur v zamrzovalnik, da se še bolj strdi.

Nasvet: Sorbet lahko zamrznemo tudi v modelčke za sladoledne lučke!

Bi te zanimali tudi mango koktajli? Najdeš jih v našem prispevku Top 5 mango koktajlov.

Kroglice z mangom in kokosom

Sestavine:

  • 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 30 g mandljeve moke
  • 30 g kokosove moke

Navodila za pripravo: Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire. Dodamo ovsene kosmiče, mandljevo moko in kokos ter jih zmešajte s pirejem. Maso oblikujemo v kroglice in povaljamo v kokosovi moki.

Mangov mousse

Mousse of mango in a glass jars on a wooden table
Foto: deeaf iz iStock

Sestavine:

  • 180 ml smetane za stepanje
  • 1 svež mango (olupljen in narezan na manjše koščke)
  • 1 velika žlica (rjavega) sladkorja (po želji tudi več)

Navodila za pripravo: V skledi stepamo smetano približno 5 do 8 minut, da se začnejo pojavljati čvrsti vršički. Mango zmešamo v mešalniku, da dobimo pire, in mu primešamo sladkor. Mešanico pireja in sladkorja počasi dodajamo v skledo s stepeno smetano. Pazimo, da mešamo rahlo in obvezno z veliko žlico ali lopatko, ne z mešalnikom. Mousse prelijemo v kozarce (mešanice je dovolj za 3 ali 4) in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Najboljše rezultate dobimo, če mousse pustimo v hladilniku kar čez noč. Okrasimo s svežim mangom, kokosovimi kosmiči in meto.

Najboljši mango recepti ti prinašajo še več idej, okusov in užitkov.

Junior novinar

Prejšnji članekV Keniji s pomočjo starih japonk čistijo plaže
Naslednji članekNapake, ki jih delamo pri branju

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.