Darilo za kolesarja: Najboljša božična darila za kolesarje

Group of elegant red gift box stack decorated with vintage toy bicycle on wood background, vibrant valentine lovely present concept, copy space
Foto: Sundaemorning iz iStock

Darilo za kolesarja. Kaj podariti nekomu, ki cele dneve preživi na kolesu? Spodaj najdeš nekaj idej za darila, ki jih bo vesel prav vsak pravi kolesar. A pozor! Vedno se prepričaj, da ne kupuješ nečesa, kar kolesar že ima (z izjemo drobnarij, ki jih je vedno dobro imeti na zalogi). To so najboljša darila za kolesarje.

Kolesarske nogavice

Kolesarskih nogavic preprosto ne more biti preveč. In občutek, ko obuješ povsem nove nogavice, je odličen. Klasične bele ali take z drznim živobarvnim dizajnom, pomembno je le, da izbereš visoke nogavice (a v skladu s pravili Mednarodne kolesarske zveze, torej ne preko polovice goleni 😊).

Kolesarske nogavice Primož Rogljič
Kolesarske nogavice, ki jih bodo veseli predvsem Rogličevi oboževalci. Foto: Primož Rogljič

Masažna pištola

Tihe sanje mnogih kolesarjev, a redki si jo privoščijo zaradi relativno visoke cene. Če torej iščeš nekoliko dražje darilo, lahko kolesarja presenetiš s pripomočkom, ki bo poskrbel za hitrejšo regeneracijo in udobno sprostitev. Nekoliko ugodnejši je bon za športno masažo, ki bo ravno tako poskrbel za razvajanje. Masažna pištola je lahko v taki ali drugačni obliki odlično božično darilo.

Stojalo za čiščenje kolesa

Čeprav se ne sliši preveč zabavno darilo, je zelo uporabno in zares olajša čiščenje kolesa. S tem postane čiščenje tudi precej bolj prijetno opravilo, saj se ni potrebno sklanjati, naslanjati kolesa na zid in podobno. Zraven lahko podariš še čistilo za čiščenje kolesa, mazivo za verigo, krpo, gobico in podobno ter pripraviš celoten paket za čisto kolo (s tem lahko tudi namigneš kolegu, da si njegovo kolo zasluži nekoliko več nege 😉). Pravi kolesar namreč ve, da je čisto kolo, hitro kolo!

Program treninga

Za tiste najbolj zagrizene je sistematičen program treninga zagotovo korak, ki bo prinesel največji napredek. Možnosti je danes veliko in program treninga še zdaleč ni namenjen le profesionalnim kolesarjem. Spletne platforme, kot so Zwift, Trainerroad in Sufferfest so namenjene predvsem notranjim treningom, na ergometru oziroma spinning kolesu. Za bolj oseben pristop in podporo skozi celotno sezono pa so tudi v Sloveniji na voljo številni trenerji.

Na spodnjem posnetku si lahko ogledaš primerjavo priljubljenih spletnih platform, ki ponujajo programe treninga in kolesarske vadbe:

Knjige in revije s kolesarsko vsebino

Ko kolesar ne kolesari, razmišlja o kolesarjenju. Ali še bolje: bere o tem športu. Različne knjige zajemajo praktično vse vidike kolesarstva: od treninga, prehrane, kolesarskih anekdot in biografij. Če imaš prijatelja, ki je oboževalec Petra Sagana, se bo zagotovo razveselil njegove avtobiografije. Tudi nekateri slovenski kolesarji so svojo pot že popisali. Namesto knjige lahko podariš tudi letno naročnino na katero izmed kolesarskih revij.

Kavni aparat

Kava in kolo je vse, kar kolesar potrebuje. Zato se pozanimaj, katerih pripomočkov za pripravo kave bi se tvoj kolesar najbolj razveselil. Klasičen kavni aparat, aeropress, kavni mlinček, filtri, tehtnica za odmerjanje točne količine kave ali naročnina na redne pakete kavnih zrn? Tudi cene omenjenih izdelkov se med sabo zelo razlikujejo, zato izberi tistega, ki ustreza tvoji denarnici.

Mini orodje, tlačilka in rezervna zračnica

Poznaš koga, ki na skupinski vožnji vedno prosi, če mu kdo posodi tlačilko? Ta si je božično darilo izbral že sam! Pokaži mu nekaj dodatne pozornosti in izberi lahko tlačilko iz karbona (lepega dizajna). Rezervne zračnice pridejo prav vsakemu. Kolesar bo zelo cenil tudi kakovostno mini orodje (multi-tool).

Cropped shot of male mechanic making service in bicycle repair shop, serviceman repairing modern bike using special tool, wearing protective workwear
Foto: anatoliy_gleb iz iStock

World Bicycle Relief: za dober namen

Kaj podariti kolesarju, ki ima že čisto vse? Menda ne še enega kolesa?! Ali pač, če gre za kolo, ki bo služilo dobremu namenu. Preko neprofitne organizacije World Bicycle Relief mu podari kolo, ki bo nekomu na drugem koncu planeta spremenilo življenje. Številni ljudje na podeželju morajo vsak dan pešačiti več kilometrov do najbližje šole, izvira pitne vode ali delovnega mesta. Obdarovanec v tem primeru sicer ne bo imel materialne koristi, a je občutek, da je nekomu s kolesom olajšal dnevne izzive toliko lepši.

Prejšnji članekNajem tiskalnika: Poraba in cena
Naslednji članekKako današnji mladi doživljajo praznike?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.