Največji odprti kolesarski sejem v Evropi: FSA Bike Festival Riva del Garda 2024

Bike Festival Riva Garda 2024
Bike Festival Riva Garda 2024 Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Gardsko jezero bo med prvomajskimi prazniki postalo prizorišče največjega odprtega kolesarskega sejma v Evropi in štiridnevnega kolesarskega festivala. FSA Bike Festival Riva del Garda 2024 bo predstavil preko 1.500 koles za testiranje, predstavilo se bo več kot 350 znamk, vključuje pa tudi 7 dirk in še več stranskih dogodkov. Najboljše pri tem: vstopnine za dogodek ni!

prizorišče največjega odprtega kolesarskega sejma v Evropi in štiridnevnega kolesarskega festivala
Prizorišče največjega odprtega kolesarskega sejma v Evropi in štiridnevnega kolesarskega festivala Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Osnovne informacije

Festival bo potekal od 2. do 5. maja ob Gardskem jezeru v Italiji. Preko 180 razstavljavcev bo predstavilo več kot 350 znamk. Kolesa bo mogoče testirati na treh različnih testnih krogih: od tega sta dva naravna traila različnih težavnosti in krajši krog z ovirami znotraj razstavljalnega prostora. Vsak dan bodo organizirane tudi vodene ture z e-MTB kolesi in vodena enduro ter downhill doživetja. Profesionalni vodiči bodo udeležence vodili po najlepših flow-trailih regije, velik poudarek pa bo tudi na okušanju lokalnih kulinaričnih dobrot.

V soboto bo od 18h do 22h še bolj pestro: Open Night bo poskrbel za zabavo na prizorišču. Glasba, pijača in lokalna hrana ne bodo manjkali. Glavna zabava pa se ob 22h šele začne: Bike Festival Party z DJ-jem bo odlična priložnost za druženje kolesarjev. Tekom festivala se bodo s triki na BMX-ih predstavili tudi kolesarji francoske ekipe Yohan Triboulat. V okviru festivala bo organiziranih tudi več kolesarskih dirk.

Open night kolesarskega dogodka
Open night kolesarskega dogodka Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Priložnosti za merjenje moči bo dovolj

V okviru festivala bodo organizirane štiri različne dirke: gorskokolesarski maraton, gravel, eMTB in Junior Trophy. To pomeni, da tako začetniki, profesionalni kolesarji kot tudi najmlajši najdejo nekaj zase.

3. maja bo potekala gravel dirka, na kateri bodo udeleženci lahko izbirali med 100- in 65-kilometrsko traso. Čeprav gre za dirko, lahko zares uživaš v naravi in izkoristiš vožnjo za druženje z ostalimi makadamkarji. Čas se namreč meri le na treh različno dolgih segmentih.

Sočasno bo v podobnem duhu organiziran eMTB Challenge, na katerem bodo do izraza prišle sposobnosti vožnje navzgor in navzdol ter orientacije, vse to ob pomoči električne moči. Dve različno zahtevni trasi bosta poskrbeli, da bodo uživali začetniki in izkušeni kolesarji.

Na največjem kolesarskem dogodku v Evropi tudi gravel dirke
Na največjem kolesarskem dogodku v Evropi tudi gravel dirke Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Naslednji dan je že ob 7.30 na sporedu cross-country maraton, na voljo bodo tri različne trase: 83 kilometrov dolga Ronda Extrema, 60-kilometrska Ronda Grande in 31-kilometrska Ronda Piccola.

Gravel kolesarjenje na Bike Festival Riva 2024
Gravel kolesarjenje na Bike Festival Riva 2024 Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Zadnji dan festivala se bodo na progo podali še najmlajši, rojeni med 2010 in 2021. Tudi njim bo na voljo več tras, dolgih med 250 in 3.500 metri, nekatere bodo vsebovale celo preproste ovire. Poleg odličnega vzdušja vsi otroci prejmejo tudi medaljo.

Tudi za najmlajše v Gardi
Tudi za najmlajše v Gardi Foto: Garda Dolomiti AG on bikefestivalriva

Začuti slogan Rocks on fire

Festival bo resnično namenjen vsem kolesarskim navdušencem. Zato bo letos poskrbel tudi za posebno območje za kolesa, namenjena invalidom. Nov organizator Garda Dolomiti je poskrbel, da bo festival še bolj zelen. Preizkusi kolesa na festivalu s 30-letno tradicijo, ki letos poteka pod sloganom: »Rocks on fire«. Nekaj utrinkov z lanskoletnega festivala si oglej na posnetku:

Bikefestival Riva del Garda 2023 Highlights
Prejšnji članekObredne droge, duševni preporod ali izgovor za trip?
Naslednji članekKatere koncerte je vredno obiskati v aprilu?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.