Amazon Prime bo višal cene za več kot 40 odstotkov

Amazon zvišuje naročnine.

Po tem, ko bodo pred začetkom težko pričakovane serije Gospodar prstanov prenovili videz pretočnega ponudnika, bo Amazon septembra prav tako zvišal cene. Letna naročnina na Amazon Prime, v katerega sta všteta Prime Video in hitro nakupovanje bo v Evropi zrasla za kar 43 % na leto. Trgovski gigant je zvišanje naročnin svojim naročnikom sporočil kar preko elektronske pošte.

Amazon Prime viša cene svojih naročnin

Višina cen in podražitve pa se od države do države razlikujejo. V Združenem kraljestvu bodo 15. septembra cene zrasle iz 79 funtov letno na 95 funtov letno. Dvignile se bodo za 20 %. Medtem bodo v Franciji iz 49 evrov letno na 69 evrov letno, kar je približno 43 % zvišanje.

Zvišanje bodo videli tudi v Španiji in Italiji, tam bodo cene višje za 39 %. V Nemčiji, ki velja za drugi največji trg za Amazon, bodo cene zrasle za 30 %. Tisti, ki spremljajo dogajanje pri gigantu, so podražitve pričakovali, saj je pred meseci cena zrasla tudi v ZDA. Tam je pred spremembo bila 119 dolarjev na leto, zrasla je na 139 dolarjev na leto.

Naročnina na Amazon Prime med drugim vključuje hitro dostavo paketov, spletno trgovanje in pretočnega ponudnika Prime Video.

Amazon prav tako zvišuje mesečne cene Prime na evropskih trgih, in sicer za 1 funt ali 1 evro na mesec.

Kakšne so spremembe in zakaj je do njih prišlo?

Zvišanja cen Amazon Prime po Evropi:

  • Združeno kraljestvo iz £79 na £95, 20-odstotno zvišanje
  • Francija iz 49 € na 69,90 €, 43-odstotno povečanje
  • Nemčija iz 69 € na 89,90 €, 30-odstotno zvišanje
  • Italija iz 36 € na 49,90 €, 39-odstotno povečanje
  • Španija iz 36 € na 49,90 €, 39-odstotno povečanje

To je tudi prvo zvišanje cen Amazon Prime v Združenem kraljestvu, ki velja za Amazonov tretji največji trg od leta 2014. Amazon je tam izjemno priljubljen. Podjetje za tržne raziskave Kantar je ugotovilo, da naj bi več kot 50 odstotkov gospodinjstev imelo naročnino na Amazon Prime.

Zakaj Amazon viša cene naročnin?

Reuters je poročal, da Amazon za povišanje cen krivi »povečanje inflacije in operativnih stroškov«. Obvestilo o spremembi cene je prišlo le nekaj dni, preden bo Amazon objavil rezultate zaslužka v drugem četrtletju. Amazon je v prejšnjem četrtletju zabeležil prvo četrtletno izgubo v sedmih letih, pri čemer je podjetje del izgube pripisalo naraščajočim stroškom goriva, prevoza in skladiščenja.

Pred kratkim smo pisali tudi o prenovi platforme Amazon Prime, ki bo prišla ravno ob pravem času.

VIRThe Verge
Prejšnji članekTop 10 Latvija: Najlepše destinacije baltske države
Naslednji članekOcena filma: Mož iz sence (The Gray Man)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.