petek, 18 septembra, 2020
Doma Lajf je tech Aplikacija za odrasle, podobna TikToku, v vzponu

Aplikacija za odrasle, podobna TikToku, v vzponu

Triller je aplikacija podobna TikToku in hkrati glasbeno-video platforma, podprta s strani zvezdnikov, kot sta Snoop Dogg in Lil Wayne. Uporabljati ga smejo osebe nad 12. letom starosti. Samo v zadnjih nekaj dneh si je aplikacijo Triller preneslo že več kot 35 milijonov ljudi.

Aplikacija, ki želi zasenčiti TikTok, je nastala že dve leti pred njim. Če je TikTok za otroke, lastnik Trillerja in hollywoodski producent Ryan Kavanaugh pravi, da je Triller aplikacija za odrasle. TikTok je odskočna deska za Triller. Vendar Kavanaugh poudarja, da ne tekmujejo s TikTokom.

Kot smo že pisali, Donald Trump želi ukinitev TikToka, ker naj bi lastniki omenjene alikacije vohunili za Američani. Microsoft želi kupiti TikTok in tako rešiti Trumpove težave.

V Indiji, kjer je TikTok že prepovedan, je Triller že v začetku julija dosegel prvo mesto v oddelku s fotografijami in videoposnetki v državi na App Storu. So pa ravno Indijci največkrat prenesli TikTok in to skoraj 660 milijonkrat.

Nekateri starši tožijo TikTok, saj naj bi aplikacija vzela podatke njihovih otrok in jih poslala na Kitajsko. To pa ni edina tožba proti tej aplikaciji. Triller ga toži, ker naj bi TikTok kršil njihov ameriški patent za sisteme in metode ustvarjanja glasbenih videjev, sinhroniziranih z zvočnim posnetkom.

Prejšnji mesec sta zvezdnika TikToka Josh Richards in Noah Beck povedala, da se s TikToka selita na Triller. Richards je bil imenovan za glavnega strateškega direktorja Trillerja, Beck pa bo služboval kot svetovalec za aplikacijo. Oba sta tudi delničarja lastniškega kapitala.

Noah Beck in Josh Richards
Noah Beck (levo) in Josh Richards (desno)
vir: Miss K

Obe aplikaciji pa se spopadata tudi s konkurenco. Instagram je predstavil svojo lastno video platformo Reels, Facebook (ki je tudi lastnik Instagrama) je že leta 2018 poslal na trg Lasso, vendar jo je prejšnji mesec ugasnil.

Reels
Reels
vir: The Verge

VirCNBC
Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (1 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,157FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...

🎧 Ali kot študent potrebujem tiskalnik?

Lahko bi rekli, da so tiskalniki že pozabljena roba - ali pač? Kje je tista meja v količini tiskanja, da se ti že splača...

Huawei omogoča nove priložnosti za razvijalce

Na konferenci za razvijalce HDC.Together 2020, ki je potekala včeraj ob jezeru Shongshan na Kitajskem, je Huawei predstavil glavne prihajajoče posodobitve njihovega ekosistema programske...

Novo odkritje Hubbla namiguje na resen problem z našim razumevanjem temne snovi

Bilo bi skrajno optimistično, če bi rekli, da razumemo temno snov. Toda tudi pri majhnem dojemanju, ki ga imamo, nam morda manjkajo pomembne stvari.Nova...