TikTok za odrasle! Aplikacija v vzponu

TikTok za odrasle
TikTok za odrasle Foto: on wired

Triller je aplikacija podobna TikToku in hkrati glasbeno-video platforma, podprta s strani zvezdnikov, kot sta Snoop Dogg in Lil Wayne. Uporabljati ga smejo osebe nad 12. letom starosti. Samo v zadnjih nekaj dneh si je aplikacijo Triller preneslo že več kot 35 milijonov ljudi.

TikTok za odrasle oziroma aplikacijo, ki želi to postati

Aplikacija, ki želi zasenčiti TikTok, je nastala že dve leti pred njim. Če je TikTok za otroke, lastnik Trillerja in hollywoodski producent Ryan Kavanaugh pravi, da je Triller aplikacija za odrasle. TikTok je odskočna deska za Triller. Vendar Kavanaugh poudarja, da ne tekmujejo s TikTokom.

Kot smo že pisali, Donald Trump želi ukinitev TikToka, ker naj bi lastniki omenjene alikacije vohunili za Američani. Microsoft želi kupiti TikTok in tako rešiti Trumpove težave.

V Indiji, kjer je TikTok že prepovedan, je Triller že v začetku julija dosegel prvo mesto v oddelku s fotografijami in videoposnetki v državi na App Storu. So pa ravno Indijci največkrat prenesli TikTok in to skoraj 660 milijonkrat.

Tožbe TikToka

Nekateri starši tožijo TikTok, saj naj bi aplikacija vzela podatke njihovih otrok in jih poslala na Kitajsko. To pa ni edina tožba proti tej aplikaciji. Triller ga toži, ker naj bi TikTok kršil njihov ameriški patent za sisteme in metode ustvarjanja glasbenih videjev, sinhroniziranih z zvočnim posnetkom.

pametni telefon z ikono TikToka
Vir: Solen Feyissa / Unsplash

Prejšnji mesec sta zvezdnika TikToka Josh Richards in Noah Beck povedala, da se s TikToka selita na Triller. Richards je bil imenovan za glavnega strateškega direktorja Trillerja, Beck pa bo služboval kot svetovalec za aplikacijo. Oba sta tudi delničarja lastniškega kapitala.

Obe aplikaciji pa se spopadata tudi s konkurenco. Instagram je predstavil svojo lastno video platformo Reels, Facebook (ki je tudi lastnik Instagrama) je že leta 2018 poslal na trg Lasso, vendar jo je prejšnji mesec ugasnil.

VIRCNBC
Prejšnji članekMednarodni dan mladih: Kako živimo?
Naslednji članek10 skrivnosti v svetu Harryja Potterja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.