Najboljše aplikacije za izboljšanje produktivnosti

Najboljše aplikacije za izboljšanje dela in produktivnosti
Najboljše aplikacije za izboljšanje dela in produktivnosti Foto: Thapana Onphalai iz iStock

V svetu, kjer te vsakodnevno bombardirajo z obilico informacij, nalogami in zahtevami, postaja učinkovito upravljanje časa in produktivnosti vse bolj pomembno. Neskončni seznami opravil so stalnica in včasih se zdi, da je 24 ur premalo za vse, kar želiš doseči. Na srečo te tehnologija ne bo pustila na cedilu.

Med številnimi aplikacijami, ki so namenjene izboljšanju produktivnosti, so spodaj opisane najboljše za organiziranje, večjo osredotočenost in učinkovitejše delo.

5Todoist

Če tudi ti ničesar ne narediš, dokler se naloga ne znajde na seznamu opravil, je Todoist nepogrešljiv. Opravila lahko razdeliš po različnih projektih oziroma kategorijah, na primer študij, delo, osebne naloge in podobno. Sezname lahko deliš z drugimi. Aplikacija je na voljo za iOS, Android, macOS, Windows in Linux. Z brezplačno različico lahko ustvariš do pet različnih projektov.

4Google Calendar

Brez koledarja boš težko sledil vsem nalogam in pomembnim datumom. Če koledar povežeš z Gmail računom, boš dobil tudi predloge sestankov in pomembnih datumov glede na vsebino elektronskih sporočil. Na mail pa boš lahko dobil tudi opomnike za dogodke, ki so v koledarju. Kot vse Google-ove aplikacije je tudi koledar brezplačen za uporabo – seveda pa to pomeni, da podatke deliš s podjetjem.

📆 Google Calendar Tips and Tricks

3Notion

Med aplikacijami za ustvarjanje zapiskov trenutno največ funkcionalnosti omogoča Notion. Za osebno uporabo je brezplačen. Ustvarjaš lahko zapiske, sezname in table opravil ali celo pišeš dnevnik. Plačljive funkcije so namenjene predvsem manjšim podjetjem. Aplikacija je dostopna na večini platform, zaenkrat pa ni uradne podpore za operacijski sistem Linux.

2Focus To-Do

Karkoli te zmoti med osredotočenim delom prekine tvoj tok misli in s tem zmanjša produktivnost. Obvestilo na telefonu je dovolj, da prekineš z delom se ujameš v brskanje po družabnih omrežjih. Če želiš izboljšati produktivnost, potrebuješ nekaj, kar ti pomaga ohranjati fokus. Verjetno si že slišal za Pomodoro tehniko: delaš v 25-minutnih intervalih s 5-minutnim odmorom. Focus To-Do je brezplačna aplikacija, ki temelji na tej metodi. V njej ustvariš projekte in opravila, na katerih potem delaš v 25-minutnih intervalih. Določiš lahko tudi predvideno število intervalov, ki jih določeno opravilo zahteva. Poseben »strog način« zahteva celo, da telefon odložiš z zaslonom navzdol – če ga med delom dvigneš za več kot 10 sekund, je delovni interval izbrisan. Aplikacija je kompatibilna z operacijskimi sistemi iOS, Android, Mac in Windows.

HOW TO USE FOCUS TO DO APP | POMODORO TECHNIQUE APP EXPLAINED | FOCUS TO DO | PEAK PRODUCTIVITY

1Forest

Če nimaš dovolj motivacije in discipline za Pomodoro tehniko, ti bo morda v pomoč aplikacija Forest. Preden začneš z osredotočenim delom, v aplikaciji posadiš drevo. Le če vztrajaš celotnih 25 minut, drevo pristane tudi na tvojem virtualnem vrtu. S tem dobiš za svoj trud nagrado in verjetnost, da ne prekineš intervala dela, je večja. Ob vključitvi načina Deep Focus aplikacija začasno onemogoči večino aplikacij na telefonu. Katerokoli skušaš odpreti, te preusmeri nazaj na Forest. Do drugih aplikacij lahko sredi dela dostopaš le, če se odločiš predčasno zaključiti z delovnim intervalom – namesto zdravega, se bo tedaj v tvojem vrtu znašlo posušeno drevo.

FOREST APP Walkthrough | Full Tour of the best PRODUCTIVTY APP
VIRPocket-lint
Prejšnji članekKaj je Tourettov sindrom, s katerim se bori tudi znani pevec Lewis Capaldi?
Naslednji članekNapihljive blazine za počitek, užitek in nepozabne spomine

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.