Najboljši telefoni za fotografiranje po mnenju uporabnikov

Svetovno znani ocenjevalec pametnih telefonov Youtuber MKBHD, Marques Brownlee je izbral skupno 16 najbolj priljubljenih pametnih telefonov leta 2019 in sicer iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note 10+ / S10e, Huawei Mate 30 Pro / P30 Pro, Xiaomi Note 10 (CC9 Pro), Redmi K20 Pro, OnePlus 7T / Pro, Sony Xperia 1, Google Pixel 4 / 3a, Asus ZenFone 6 / ROG Phone 2, LG G8X in Royale Flexpai.

Marques je telefone razdelil v pare, z njimi poslikal iste prizore in svoje gledalce na YouTube in Instagramu preprosto vprašal, katera slika je lepša. Zmagovalne telefone je uvrstil v višji nivo, kot v turnirjih, in ponovno pripravil dvoboje med njimi, dokler ni prišel do zmagovalca.

MKBHD rezultati testa kamer telefonov 2019

Rezultati

V prvem krogu ni bilo veliko presenečenj. Presenetljivo je bilo samo, da je OnePlus 7T Pro premagal iPhone 11 Pro. Applov telefon je resnično posnel slabšo fotografijo z zelo slabim ravnovesjem beline. Slika je imela modri odtenek. Medtem je OnePlus 7T Pro posnel toplejšo in natančnejšo fotografijo. Samsung Galaxy S10e je premagal Xiaomi Mi Note 10, več kot pol cenejši Redmi K20 Pro pa je premagal priljubljen Huawei P30 Pro.

V drugem krogu so morali gledalci youtuberja izbrati boljšo fotografijo steklenice s pekočo omako v zaprtem prostoru. Tu so se odlično odrezali Huawei Mate 30 Pro, Samsung Note 10+, Samsung Galaxy S10e in Google Pixel 4.

V naslednjem krogu so morali pametni telefoni, ki so še ostali, fotografirati avtomobil Tesla Roadster diecast. Tokrat sta Note 10+ in S10e premagala Huawei Mate 30 Pro in Google Pixel 4.

V zadnjem krogu, ko sta ostala le še Samsungova Note 10+ in S10e, je bil za zmagovalca izbran prvi.

Kljub temu je sam Youtuber priznal, da je ponavadi v očeh gledalcev zmagala svetlejša podoba. Enako velja za fokus, saj so bile slike z večjim območjem ostrine zmagovalne. Torej, končni rezultat moraš vzeti z rezervo.

Po tem izboru občinstva so najboljše kamere v pametnih telefonih:

  1. Samsung Note 10+ (1150 €)
  2. Samsung S10e (800 €)
  3. Huawei Mate 30 Pro (1100 €) in Google Pixel 4 (800 €)
The Blind Smartphone Camera Test 2019!

VIRgizchina
Prejšnji članekJaponska odobrila prvo povratno misijo na Mars
Naslednji članekTurizem – blaginja ljudstva, grožnja okolju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.