Vse o štipendijah, Ali chatGPT ogroža tvoj poklic?, Koncerti 2023

Naslovnica revije

April je pomemben čas za študente višjih letnikov in absolvente, saj se maja začenjajo informativni dnevi za podiplomske študije. Te zanima, kateri študiji nudijo kadrovske štipendije, ki ti zagotavljajo zaposlitev po končanem študiju? Ali si ogleduješ drugo vrsto štipendij?

V zadnjem času je v ospredju številnih pogovorov chatGPT in katere poklice bo uničil. Govora je tudi o skrajšanem delovniku in njegovih prednostih ter slabostih. Zaradi inflacije smo pripravili tudi članek o varnosti denarja, kjer smo pogledali, katere možnosti so ti na voljo. Čeprav si še mlad in verjetno ne razmišljaš še o tem, pokojnina ni tako daleč stran, kot se zdi. Pogledali smo, kako deluje pokojninski sistem in zakaj moraš o tem razmišljati že zdaj.

Pomlad in poletje bosta minila v znamenju koncertov, zato smo pripravili pregled najbolj pričakovanih koncertov v naši bližini. Pogledali smo tudi, katere so top lokacije za nočno življenje v Ljubljani in preverili najboljše destinacije za študentsko potovanje. Pri športu smo se osredotočili na najuspešnejše slovenske športnice, ki se uvrščajo v svetovni vrh.

Za ljubitelje znanosti smo preverili, kako v resnici deluje serum resnice, oboževalce tehnologije pa čaka članek o tem, kako nam lahko pomaga umetna inteligenca. Čisto na koncu pa te čaka še eno presenečenje – vrača se namreč erotična zgodbica!

Aprilska številka revije Študent je že brezplačno na stojalih fakultet po vsej Sloveniji. Če slučajno študiraš od doma, jo lahko tudi natisneš na avtomatih Printbox, prelistaš na issuu.com/revija.student ali shraniš pdf. V komentarjih nam povej, kakšna se ti je zdela letošnja aprilska številka. 🙂

Revija Študent april 2023   Prenos

Prejšnji članekNaravne alternative, ki jih lahko uporabiš namesto sladkorja
Naslednji članekZnani so vsi nastopajoči na Škisovi tržnici 2023!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.