11. Bovec Outdoor Film Festival je tu

Enajsta izvedba bovškega festivala filmov o športu in naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) je pred vrati. Začetek v četrtek 28. s predavanji, v petek in soboto projekcije v Kulturnem domu.

Po lanskem jubileju se festival BOFF v Bovec zopet vrača z nekaj novostmi. Potekal bo tri dni: prvega dne, v četrtek 28. decembra, le s predavanji v Stergulčevi hiši; nato pa v petek 29. in soboto 30. s projekcijami 26 filmov na velikem platnu Kulturnega doma Bovec. Vsak dan pa si lahko obiskovalci dan popestrijo tudi z organiziranim izletom ali delavnico.

Četrtkova predavanja ob 18. uri odpira slikar gorskega sveta Danilo Cedilnik – Den, nadaljuje švicarski športni umetnik Simon Charrière in zaključi Aljaž Verdev, ki se je potikal po zimskem Jukonu.

Med filmi, dolgimi in kratkimi, je kot vedno večina posvečena športom in podvigom v naravi, nekaj pa se je bolj osredotoča na naravo samo. Tudi štirje domači so na sporedu (kajakaški Balkan&Turčija Blaža Stana, Zadnji ledeni lovci Jureta Breceljnika in Rožleta Bregarja, rolkarski Vinograd Tomaža Šantla ter Proti horizontu: Grenlandija Miha Podgornika), pa še dva tuja s posnetki iz Slovenije in s slovenskim akterjem. In če že omenjamo domače, moramo tudi Martino Čufar kot eno od treh akterk v francoskem plezalskem filmu Voies féminines in Darjana Andrejca v avstrijskem Vulkanskem kraljestvu.

Večina domačih avtorjev in akterjev se bo tudi udeležila projekcij. Med sogovorniki na odru bosta tudi Podgornik in njegov partner v grenlandski avanturi Ivica Kostelić.

Med najrazličnejšimi filmi tuje produkcije je vedno težko in nehvaležno izpostavljati posamezne, zato tudi tu omenimo tistega, ki bo imel spremstvo glavnega akterja: plezalski in alpinistični čudežni deček David Lama bo v živo zastopal film Annapurna 3 – Nepreplezano.

Projekcije v Kulturnem domu se začenjajo ob 17. uri in se po sklopih nadaljujejo pozno v večer po 23. uri.

Letos bo festival izjemoma potekal brez strokovne žirije, podelili pa bodo dve nagradi po izbiri občinstva – eno najboljšemu filmu festivala in drugo najboljšemu domačemu filmu. Pokrovitelj nagrade za domači film je ELES.

Na delavnicah, ki se začenjajo zjutraj, bodo v petek obiskovalci spoznavali male skrivnosti velikih mojstrov fotografiranja s telefonom, v soboto pa varno smučanje in deskanje izven smučišč. Vse tri dni festivala bo ob 14. uri organiziran tudi izlet v jamo Srnico.

Vstopnice – za sklop, dan, abonma ali kar paket s smučarsko vozovnico za Kanin – so na voljo na prizorišču uro pred prvo predstavo.

Več na boff.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.