Aplikacije, ki ti pomagajo pri učenju (hkrati pa sadijo drevesa)

telefon in zapiski okoli njega

Se poskušaš učiti, pa ti nenehno zvoni telefon? Seveda najlažja pot je, da mobitel izklopiš, a če slučajno potrebuješ nekaj, kar imaš shranjeno, ta opcija ne pride v poštev. In tako pridejo na vrsto aplikacije, ki ti pomagajo pri koncentraciji (poleg tega pa tudi prispevajo k boljšemu okolju).

Self control

Self control je aplikacija, ki ti dovoli, da blokiraš katerokoli družbeno omrežje ali aplikacijo na tvojem telefonu. Lahko si nastaviš časovnik in za toliko časa bodo te aplikacije blokirane in zanje ne boš prejemal obvestil.

Forest: stay focused

Ko odpreš aplikacijo Forest, začne rasti drevo. In čim aplikacijo zapustiš, drevo začne veneti in se zmanjševati. Tako si prisiljen biti skoncentriran in ne uporabljati mobitela, če želiš, da tvoje drevo zraste in naredi gozd. Z aplikacijo Forest pa lahko tudi dejansko pomagaš saditi drevesa – seveda s tvojo koncentracijo.

forest aplikacija

Pomodone

Pomodone je aplikacija, ki je bazirana na pomodoro tehniki učenja. Z aplikacijo si lahko nastaviš časovnik in odštevala ti bo čas, ko moraš biti fokusiran, nato pa te bo opozorila, kdaj je čas za pavzo. Tako si boš prihranil nenehno pogledovanje na uro in se boš lahko popolnoma skoncentriral na snov.

StudyBlue

flashcardsVeš, kaj so flashcards? Kartice, na katere si na eno stran napišeš vprašanje in na drugo stran odgovor, so zelo učinkovita metoda učenja. Aplikacija ti omogoča, da si narediš svoje virtualne flashcards in se na tak način učiš. Tako lahko večerno scrollanje po Instagramu zamenjaš s ponavljanjem učne snovi.

Prejšnji članekSimulacija NASE razkriva, kako bi izgledala Zemlja brez oceanov
Naslednji članekKako stehtati kita?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.