Kompenzacija za subvencionirane vozovnice

Dijaki in študentje, ki so januarja kupili subvencionirano medkrajevno šolsko mesečno vozovnico ali kombinirano vozovnico, bodo ob nakupu istovrstnih vozovnic v marcu upravičeni do kompenzacije.

Doplačilo pet evrov za mestni potniški promet ostaja nespremenjeno, so sporočili z Ljubljanskega potniškega prometa.

Do kompenzacije bodo upravičeni le tisti, ki so kupili januarsko vozovnico!

Kompenzacijo omenjenih vozovnic bodo dijaki in študentje pridobili v obliki znižane cene vozovnice, ki pa jo bodo lahko uveljavljali le ob nakupu vozovnice za mesec marec. Pozneje namreč cenejše vozovnice ne bodo mogli zahtevati. Do kompenzacije bodo sicer upravičeni le tisti dijaki in študentje, ki so kupili januarsko vozovnico, izvedejo pa jo pri izdajatelju januarske subvencionirane mesečne vozovnice, so še sporočili z LPP.

Doplačilo pet evrov za mestni potniški promet ostaja nespremenjeno. Kot so zapisali na LPP, je razlogov za to več. Med njimi tudi ta, da se bodo za vozovnico z doplačilom pet evrov za mestni potniški promet odločali dijaki in študentje, ki se bodo z vozovnico tudi dejansko vozili, poravnava subvencije med državo in upravljavcem mestnega prometa pa bo na ta način ustrezala dejanskemu stanju.

Doplačilo za mestni potniški promet lahko dijak ali študent izvede neposredno pri medkrajevnem prevozniku ali pri LPP, veljavnost vozovnice začne veljati z njeno potrditvijo na katerem koli urbanomatu v Ljubljani.

Marca bodo tako dijaki in študentje, ki so od kraja izobraževanja oddaljeni do 60 kilometrov, za vozovnico plačali 10 evrov, vozovnica na razdalji od 60 do 90 kilometrov pa bo stala 25 evrov. Cena subvencionirane vozovnice v primeru razdalje več kot 90 kilometrov bo marca znašala 45 evrov, za medkrajevno vozovnico za deset voženj pa bodo upravičenci odšteli 10 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.