Izpitov je konec, kaj pa sedaj?

Zaključilo se je izpitno obdobje, kar pomeni, da se lahko končno posvetiš sebi in stvarem, ki si jih vedno želel početi, a zanje nikoli nisi našel časa. Ker bo zaradi novega koronavirusa letošnje poletje potekalo malo drugače, smo ti pripravili nekaj nasvetov za kvalitetnejše preživljanje težko pričakovanih počitnic. In ne, branja tokrat ni na seznamu.

Razišči Slovenijo

Ja, ta predlog si slišal že neštetokrat. Verjetno zato, ker je dober. Ker je potovanje po svetu omejeno in boš s potovanjem po Sloveniji pomagal slovenskemu turizmu (pa še zastonj je), je letošnje poletje idealen čas za raziskovanje naše lepe dežele. Včlani se v Facebook skupine, preglej naš portal za ideje, razišči ponudbe po spletu. Slovenija ponuja številne zanimive destinacije; prelepa jezera, hladne reke, veličastne gore in čarobna mesteca, ki čakajo nate.

pot med travniki in alpe v ozadju
Alpe.

Rekreiraj se

Med letom nikoli nimaš časa iti plavat ali se včlaniti v plezalni klub. Zato stori to sedaj. Skrivnost je v tem, da najdeš aktivnost, pri kateri pozabiš, da je naprezanje mišic (ali premikanje nasploh) eno samo trpljenje. Za nekatere je to joga, pri kateri se osredotočaš na dihanje, za druge bo to občasno plesanje s prijatelji, za tretje pa pohodi v gore ali raziskovanje Slovenije (hehe) s kolesom. Samo premikaj se, da ne boš do jeseni čisto zakrnel.

Privošči si

Poletje je edini čas, ko se zares lahko sprostiš. Zato ti ne bomo naročili, da moraš poiskati nov hobi, prebrati nešteto knjig ali prenoviti svoje sobe. Prepusti se, uživaj v brezdelju, povabi kakšnega prijatelja na obisk, predvsem pa počni, kar ti srce poželi. Vsega lepega je enkrat konec. Če potrebuješ recept za dober mojito ali gin tonik, ga lahko najdeš na naši strani.

dve dekleti v kopalkah ležita na plažiNe pozabi na možgane

Čeprav smo ti pravkar naročili, da uživaj v poletju, kolikor se da, te moramo opozoriti, da je tako kot telo tudi možgane potrebno redno razgibavati. Če nad knjigami res nisi navdušen, poskusi z reševanjem križank ali kartanjem s prijatelji. Če ti bo pretirano dolgčas in če boš slučajno pogrešal faks, se lahko vpišeš na brezplačen spletni seminar ali tečaj, ki ga lahko najdeš v zbirki MOOC (Massive Open Online Courses).

Imaš še ti kakšen dober nasvet? Zaupaj nam ga v komentarjih. Predvsem pa uživaj v poletju.

Junior novinar

Prejšnji članek10 zanimivih dejstev o nas in našem planetu, ki jih verjetno še ne veš
Naslednji članekNe ubijaj kač; pokliči kačofon

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.