Kako do enoposteljne sobe v študentskem domu?

Young university student following lecture on her laptop on the bed
Foto: Monique Shaw iz iStock

Življenje med vrstniki v študentskem naselju je lahko zelo prijetno, zaradi prilagajanja različnim navadam svojih sostanovalcev pa tudi precej pestro. Največ prahu navadno dvigajo medsebojni dogovori glede sistema čiščenja skupnih prostorov, hrupnih zabav v času izpitnega obdobja ipd. Pri Študentskih domovih Ljubljana (ŠDL) v zadnjih letih opažajo vse večje povpraševanje po enoposteljnih sobah in apartmajih.

Če si tudi sam/-a želiš bivanja v enoposteljni sobi v katerem od ljubljanskih študentskih domov, ti v nadaljevanju nudimo nekaj koristnih informacij. Postopek je zelo preprost, vendar dolgotrajen, saj ŠDL glede na trenutno razpoložljive kapacitete ne more ugoditi vsem študentom naenkrat.

Pogoj, da lahko zaprosiš za enoposteljno sobo, je, da si stanovalec/-ka Zavoda ter da si vpisan/-a najmanj v drugi letnik študija in med svojim bivanjem redno napreduješ iz letnika v letnik. Prav tako ti v času bivanja ni smel biti izrečen ukrep zaradi kršenja Domskega reda. Nato moraš le še izpolniti obrazec in ga podpisanega dostaviti v Sprejemno pisarno v upravni stavbi v Rožni dolini.

V prošnji moraš nujno navesti, v katerem domu želiš bivati, saj je za vsak študentski dom vodena ločena čakalna lista. Ker na spletni strani ŠDL ta ni dostopen, v spodnji tabeli objavljamo seznam blokov z enoposteljnimi sobami in predvideno čakalno dobo zanje. V poletnih mesecih se navadno izseli največ študentov, zato se lahko v tem času čakalne dobe nekoliko skrajšajo.

Študentski dom Čakalna doba
Dom I, Rožna dolina 2 – 2,5 leta
FDV 1 – 1,5 leta
Gerbičeva 1 leto
Litostroj 1 – 1,5 leta
Akademski kolegij 1 – 2 meseca
Rimska cesta 7a

(enoposteljna soba v stanovanju)

1 – 1,5 leta
Prejšnji članekSe bojiš kač?
Naslednji članekNaprave, ki jih potrebujejo vsi študentje (del 4)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.