Kako je študijski proces za tiste, prizadete v poplavah, prilagodila Univerza na Primorskem?

Univerza na Primorskem
Univerza na Primorskem Foto: on upr

Posledice gorozivizih poplav, ki so prizadele Slovenijo, ne pojenjajo. Veliko posledic bodo čutili tudi študenti, ki so se že vztrajno pripravljali na jesenski izpitni rok in novo študijsko leto. Zdaj je situacija drugačna, vlada in univerze pa so bile hitro pozvane k prilagoditvi študijskih obveznosti. Odgovore na naša vprašanja ima tudi Univerza na Primorskem, ki je hitro odgovorila. Kako lahko študenti UP prilagodijo svoj študijski proces, če so bili prizadeti v poplavah?

Najboljši pristop odvisen od individualne situacije študenta

»Univerza na Primorskem ima vzpostavljene mehanizme, ki omogočajo tako izredno opravljanje izpita (za katerega se dogovorita izvajalec in študent), kot tudi možnosti pogojnega vpisa, podaljšanja statusa študenta ali ponovnega vpisa,« nam je odgovoril Aleš Oven iz Univerza na Primorskem.

Poudarja, da je najboljši pristop odvisen od individualne situacije študenta – opravljeni predmeti, izpolnjevanje pogojev za vpis v višji letnik, domača situacija, izkoriščeni statusi v preteklosti in tako naprej. »Zato bodo fakultete s svojimi komisijami o odobritvi posebnih statusov odločale individualno na podlagi prošenj, ki jih bodo študenti oddali v referatih,« dodaja.

Izredni roki, pogojni vpis, podaljšanje statusa ali ponovni vpis

»Študenti, ki jih je situacija neposredno prizadela naj se zato obrnejo na izvajalce za morebitne dogovore o izrednih rokih za opravljanje izpitov, ali pa oddajo prošnje s prilogami v študentskem informacijskem sistemu za možnost pogojnega vpisa ali podaljšanje statusa ali ponovnega vpisa,« pravi Oven v imenu UP in dodaja, da so študentom v pomoč pri odločitvi tudi tutorji učitelji in referati. Za konec pa seveda poziva, da je študentom na voljo tudi psihološka svetovalnica.

Poznaš koga, ki je študent na Univerzi v Mariboru ali na Univerzi v Ljubljani? Naj preveri, kako sta študijski proces prilagodili ti univerzi!

Univerza na Primorskem stoji ob strani študentom in zaposlenim

»Velika večina naših študentov in nekaj zaposlenih prihaja iz drugih regij. Mnogi med njimi, njihove družine in njihovi prijatelji niso imeli te sreče in so bili bili neposredno prizadeti. Prioritetno sedaj je nujno odpravljanje posledic in preprečevanje nadaljnje škode, pri čemer jim UP stoji ob strani,« so v objavi za javnost zapisali na Univerzi na Primorskem.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekGlovo v partnerstvu z mednarodno organizacijo ADRA pomaga Sloveniji
Naslednji članekZgodovina se ponavlja; cenzura LGBTIQ+ knjig pri naših sosedih

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.