Z nami v prihodnost

Gotovo razmišljate o svoji prihodnosti. Ta je predvsem odvisna od vašega izobraževanja in truda, ki ste ga v to pripravljeni vložiti. In seveda od izobraževalne institucije in njenih učiteljev. Enako pomembno pa je delo, za katerega se izobražujete, in število delovnih mest, ki so za to delo na razpolago.

Fakulteta za državne in evropske študije je edinstvena izobraževalna ustanova v Sloveniji. Nudi  široko interdisciplinarno znanje vsem, ki se želijo zaposliti v javni upravi, mednarodnih organizacijah, kakor tudi v zasebnem sektorju, ki potrebuje dobre strokovnjake za tvorno sodelovanje z državnimi in mednarodnimi institucijami.

Naši študijski programi so sestavljeni iz edinstvenih predmetov s področij delovanja države, EU, mednarodnih organizacij in diplomacije; študenti pa se podrobno seznanijo tudi z etičnimi, varnostnimi, obrambnimi ter geo-strateškimi izzivi. Vse to so vsebine, katerih poznavaje je ključno za uspešno delovanje in nastopanje v globaliziranem svetu 21. stoletja. Prav področje uprave, ki samo v Sloveniji zaposluje preko 160.000 ljudi, nudi največjo perspektivo in možnosti za zaposlitev. Še posebej potem, ko bo država izšla iz krize, bo potrebovala visoko strokovno usposobljene kadre. Zakaj ne bi bili to ravno vi? Fakulteta za državne in evropske študije vas lahko najbolje pripravi na ta izziv. Hkrati se vam z našo fakulteto odpirajo odlične možnosti  za zaposlitev upravi Evropske unije, v mednarodnih organizacijah in v diplomaciji.

Fakulteta ponuja izjemen akademski zbor, ki ga sestavljajo ustanovni očetje slovenske države, nosilci najpomembnejših slovenskih pa tudi mednarodnih institucionalnih položajev, izkušeni profesorji ter mlajši, v tujini izobraženi visokošolski učitelji, ki na fakulteto prinašajo najboljše pedagoške prakse z elitnih svetovnih univerz. V izobraževalni proces fakultete pa se pogosto vključujejo tudi tuji gostujoči profesorji.

Način poučevanje na fakulteti študente in študentke uči kritičnega in ustvarjalnega razmišljanja. Naši slušatelji ne dobijo le vedenja, temveč predvsem znanje, ki ga lahko uporabijo tudi v praksi. Fakulteta tako v okviru vseh predmetov združuje teoretične in praktične vsebine ter spodbuja aktivno sodelovanje študentov. Ti pri nas niso le številka, temveč so osebe, ki jim fakulteta omogoča izpolniti njihove ambicije po znanju in po uspehu z osebnim in nehierarhičnim pristopom. Naša fakulteta je tako do študentov prijazna, a hkrati zahtevna, ko gre za znanje, ki ga morajo pridobiti.

    

Iz teh razlogov je bila fakulteta s strani zunanje evalvacijske komisije ocenjena kot fakulteta z elementi odličnosti. In prav odličnost na vseh področjih je naše temeljno vodilo. Temu so namenjene številne ekstra-curricularne aktivnosti, ki so poleg rednih študijskih vsebin na voljo študentom tudi v obliki posnetih predavanj, do katerih lahko študenti dostopajo preko visokošolskega informacijskega sistema. Fakulteta ponuja mednarodne poletne šole, organizira akademske forume z vodilnimi domačimi in tujimi strokovnjaki, izvaja izobraževalne programe s podporo Evropske komisije in sodeluje v številnih domačih in tujih znanstveno-raziskovalnih projektih. Ob vsem tem pa fakulteta svojim študentom v okviru programa Erasmus+ ponuja še obilico priložnosti za študijske izmenjave v tujini.

Fakulteta za državne in evropske študije se tako uveljavlja kot elitno izobraževalno središče na Brdu pri Kranju, kjer profesionalna znanja za delo v državni upravi, z državno upravo in v mednarodnih institucijah pridobivajo vsi tisti, ki so ambiciozni, ki želijo in zmorejo več. Najboljši dokaz za to je alumni klub fakultete, v katerem svoje znanje in izkušnje fakulteti vračajo njeni diplomanti, ki danes zasedajo vodilne položaje v zasebnem in javnem sektorju, tako v Sloveniji kot v tujini.

 

Zato, če želite pridobiti prvovrstno znanje, s strani vodilnih slovenskih in tujih strokovnjakov; če želite biti del vibrantne akademske skupnosti, v kateri se razvija kritični in ustvarjalni razum, ki vam bo služil v osebnem in poslovnem življenju in s katerim boste tudi vi prispevali k boljšemu jutri:  k resnično demokratični in pravni slovenski državni ter pravičnejšemu svetu, je Fakulteta za državne in evropske študije za vas najboljša izbira. Ponosni bomo, če vas bomo lahko pozdravili v naših vrstah in skupaj našo fakulteto naredili še boljšo. 


Fakulteta razpisuje v št. letu 2014/2015 vpisna mesta za naslednje študijske programe:

•              dodiplomski študij Javna uprava 1. stopnje (UN)

•              magistrski program Javna uprava 2. stopnje

•              magistrski program Mednarodne in diplomatske študije 2. stopnje

•              doktorski študij Javna uprava 3. stopnje

•              doktorski študij Mednarodne in diplomatske študije 3. stopnje.

Na dodiplomskem in na obeh magistrskih študijskih programih je na voljo po 70 koncesioniranih (brezplačnih) vpisnih mest, skupaj torej 210 koncesioniranih vpisnih mest.

 

Vsi zainteresirani kandidati morajo oddati elektronsko prijavo prek spletnega portala eVŠ v naslednjih prijavnih rokih:

1. rok: 2.6.2014 – 20.6. 2014
2. rok: 21.7.2014 – 22.8.2014
3. rok: 1.9.2014 – 17.9.2014

Prijava za vpis po merilih za prehode: od 1.9.2014 do 17.9.2014.

Več o razpisu za vpis in prijavi najdete na povezavi http://www.fds.si/studij-na-fakulteti/razpisi-za-vpis-na-fds in http://www.fds.si/studij-na-fakulteti/prijava-za-vpis-na-fds.

T: 04/ 260 18 56 / www.fds.si

Vabljeni na INFORMATIVNI DAN v četrtek, 5. 6. 2014: v Ljubljani ob 12. uri (Slovenska matica, Kongresni trg 8), v Kranju ob 16. uri (FDŠ, Brdo pri Kranju, Predoslje 39) in v Mariboru ob 16. uri (FDŠ, Črtomirova 11).


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.