Najboljše države za delo v tujini

Najboljše države za delo v tujini
Najboljše države za delo v tujini Foto: Lorena Garibo iz iStock

V svetu, kjer globalna mobilnost postaja vse bolj dostopna, si mnogi želijo izkusiti delo v tujini. Delo v drugi državi prinaša priložnost za osebno rast, spoznavanje novih kultur in širjenje obzorij. Če razmišljaš o koraku v mednarodno kariero, je pomembno izbrati pravo državo, ki bo zadostila tvojim željam, potrebam in ambicijam. Preveri, kakšen življenjski standard, delovno kulturo in družbeno integracijo ponujajo posamezne države. Top 5 držav za delo v tujini.

5. Mehika, stalen član kakovosti pri delu v tujini

Two men playing guitar while singing
Foto: Alena Darmel iz Pexels

Mehika se med top 5 držav za delo v tujini uvršča že od leta 2014. K temu prispevata predvsem enostavnost vključitve v tamkajšnje življenje in prijaznost lokalnega prebivalstva. Večina priseljencev se strinja, da je v Mehiki enostavno dobiti prijatelje, kar sicer po svetu ne velja. Enostavno je tudi obdržati državljanstvo, za veljavnost vise pa ni določen minimalni čas, ki ga moraš preživeti v državi. V turističnih predelih se boš znašel tudi z znanjem angleščine, sicer pa je priporočljivo znanje španskega jezika. Mehika ponuja tudi zanimivo kulturno izkušnjo in bogato zgodovino.

4. Malezija, izhodišče za potnike

Kuala Lumpur, Malaysia City Center skyline.

Azijska država s prijaznim prebivalstvom je odlično izhodišče za vse, ki radi pogosto potujejo. Iz Malezije lahko kamorkoli v Jugovzhodni Aziji prideš z letalom v manj kot dveh urah. Malezija je poleg tega že sama po sebi zelo raznolika država z zanimivimi mesti, otoki, zgodovino, geografijo, religijo in kulinariko. Življenjski stroški niso previsoki in dobro se lahko znajdeš že z angleščino.

3. Španija, visoka kakovost življenja za priseljence

Sea landscape with Calella de Palafrugell, Catalonia, Spain near of Barcelona. Scenic fisherman village with nice sand beach and clear blue water in nice bay. Famous tourist destination in Costa Brava
Foto: Oleg_P iz iStock

Španija zagotavlja priseljencem visoko kakovost življenja, k temu pa prispevajo tamkajšnja kultura in pestro nočno življenje ter veliko možnosti za rekreacijo in sprostitev. Destinacija je privlačna tudi zaradi zmernega podnebja in prijetnega vremena. Življenjski stroški so nižji kot drugod po Evropi, kar pa seveda pomeni tudi nižje plače. S tega vidika je država privlačna predvsem za digitalne nomade, ki delajo za tuja podjetja. Lokalno prebivalstvo je prijazno in odlično sprejmejo vsakogar, ki se vsaj potrudi naučiti njihovega jezika.

2. Panama, dežela brez težav za delovne priseljence

isla diablo, san blas, panama
Foto: lapping iz Pixabay

Vključitev v lokalno življenje je tudi v tej državi precej enostavno. Priseljenci so večinoma lepo sprejeti, si enostavno poiščejo prijatelje in se spoznajo tamkajšnjo kulturo. Podobno kot Španija je tudi Panama uvedla viso za digitalne nomade in jim omogoča ene izmed najnižjih življenjskih stroškov po svetu. Privlačno je tudi njihovo podnebje in vreme, saj se temperature skozi vse leto gibljejo med 24 in 29 stopinj Celzija. Večina priseljencev nima nobenih težav pri iskanju in financiranju prebivališča, prav tako so zadovoljni s svojim finančnim stanjem.

1. Bahrajn, privlačna država za delavce

Skyline of Manama at sunset. The capital of Bahrain

Bahrajn je privlačen predvsem zaradi enostavnih administrativnih postopkov, kot je odprtje bančnega računa, in velja za eno izmed držav, za katero je najenostavneje pridobiti viso. V državi se lahko dobro znajdeš tudi brez znanja arabščine. Na delovnem mestu boš lepo sprejet, pripravi pa se na precej tekmovalno delovno kulturo. Za zabavo poskrbijo številni festivali v državi, v marcu pa se vsako leto odvije Bahrain Grand Prix z nastopi najboljših glasbenikov in umetniškimi razstavami.

VIRBBC
Prejšnji članekDesa Muck izdala knjižico “Blazno resno o HPV”: Obvezno branje za starše!
Naslednji članekSe Indija ne bo več imenovala Indija?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.