Dune dobiva nadaljevanje, studio je podal zeleno luč

Dune: Peščeni planet bo tudi uradno dobil nadaljevanje, ki bo predelalo vsaj še drugo polovico prve knjige. Studio Legendary, ki v sodelovanju z Warner Bros stoji za filmom, je potrdil novico in razveselil oboževalce filma. Novico je potrdil tudi režiser Denis Villeneuve, ki se mu je uresničila otroška želja, da bi knjigo Franka Herberta v celoti preselil na filmsko platno.

Dune dobiva nadaljevanje, ki bo obsegalo zaključek knjige Franka Herberta

Po prvih vtisih filma Dune je bilo jasno, da je mojstrovina in eden najboljših filmov leta ali zadnjih let. Nemogoča naloga, ki je čakala Villeneuva, je bila premostena in Dune je pravi spektakel. Kako je navdušil nas, si lahko prebereš v prispevku Ocena filma: Dune.

»To je le začetek … Hvala vsem, ki ste izkusili Dune in tistim, ki ga boste v prihajajočih dnevih in tednih. Veselimo se nadaljevanja te poti!« je zapisal studio Legendary v svojem tvitu, kjer so sporočili to novico.

Dune ima proračun v višini 165 milijonov dolarjev, njegov zaslužek pa po prvem tednu znaša že več kot 200 milijonov dolarjev. Ker je film premiero istočasno doživel tudi na pretočni platformi HBO Max je ta številka nekoliko nižja, vsekakor bi bila višja, če ne bi bilo trajajoče epidemije. Vseeno pa je bilo to dovolj, da se je studio odločil za nadaljevanje zgodbe, ki še ni povedana do konca. Režiser Villeneuve je povedal, da si vsekakor želi posneti nadaljevanje. V njem bo po njegovih besedah manj govorjenja in več akcije.

Nadaljevanje prihaja čez dve leti, serija tudi

Nadaljevanje filma prihaja v kinodvorane oktobra 2023, kar je le dve leti stran. Studio je že potrdil, da bo takratni izid le v kinodvoranah, torej brez istočasne premiere na pretočnih kanalih. Do takrat bo veliko časa, da si lahko prebereš knjigo, njena nadaljevanja in si še nekajkrat ogledaš film. Trenutno ga lahko ujameš v slovenskih kinodvoranah. V nadaljevanju se bodo vrnili glavni junaki, ki jih bodo zaigrali Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgard, Dave Bautista in drugi.

Dune bo svoje nadaljevanje dobil čez dve leti
Dune bo svoje nadaljevanje dobil čez dve leti

Warner Bros se tu ne ustavlja, saj so pred meseci že napovedali izid serije Dune: The Sisterhood, ki bo zajelo dogajanje pred filmom. Ukvarjali se bo predvsem z zgodbo klana Ben Gesserit, političnimi potezami in misterioznimi močmi. Datum izida še ni znan, vsekakor pa bo morala serija priti v pravem času, drugače bosta njena direktna konkurenca serija Gospodar prstanov studia Amazon in House of the Dragon, ki bo predzgodba Igre prestolov.

DUNE: PEŠČENI PLANET | finalni napovednik | V KINU OD 20. OKTOBRA

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMumije še starejše, kot smo mislili
Naslednji članekAndrej Bajić Šarkezi o dejstvu, da je prvi ciganski komik v Sloveniji

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.