Izmenjava gesel na Netflixu kmalu ne bo več mogoča

Bangkok, Thailand - April 25, 2022 : iPhone 13 showing its screen with Netflix application.
Foto: Wachiwit iz iStock

Netflix ima več kot dvesto milijonov naročnikov po celem svetu. Verjetno bi bila ta številka še nekoliko višja, če se ne bi izmenjava gesel obnesla tako dobro, kot se je. In točno temu bo Netflix naredil konec, so napovedali pri najbolj popularni spletni platformi. Na kratko, če imaš sposojen Netflix od svojega kolega, se lahko kaj hitro zgodi, da ga boš moral začeti plačevati kar sam s svojo naročnino.

Netflixova izmenjava gesel se bliža koncu

Vodilni pri Netflixu že sicer vse od nastanka dovoljujejo množično izmenjavo gesel. Verjetno vsak izmed nas pozna nekoga, ki ima Netflix sposojen od prijatelja in to kompenzirata kako drugače. To se bo nekoliko omejilo, če bodo testiranja, ki jih opravlja Netflix, uspešna. Povedali so, da se že dolgo zavedajo kaj pomeni legitimna izmenjava gesel in možnost ogledovanja na več napravah hkrati. Pravilo je sicer, da si lahko gesla izmenjujejo le člani družine oziroma istega gospodinjstva.

Z novo funkcijo želijo sicer preprečiti krajo računov, ki se pojavlja v vedno večjem številu. Na račun te funkcije pa bodo trpeli tudi tisti ki imajo izposojeno geslo. Ob prijavi v Netflix bo ta poslal potrditveno kodo lastniku računa preko telefonskega sporočila ali elektronske pošte. Lastnik računa bo imel za potrditev oziroma odgovor neko časovno obdobje, a če mu v tem časovnem oknu ne bo uspelo odgovoriti, bo hudič. Nekaj časa mu bo onemogočeno pretakanja Netflixovih vsebin.

Video on demand, TV streaming, multimedia. Hand holding remote control
Foto: simpson33 iz iStock

Omejevanje deljenja gesel je še v izdelavi

Pr Netflixu se zavedajo, da ima ta načrt veliko lukenj, a obenem sporočajo, da je to prvi korak k bolj varni zaščiti računov. Največja pomanjkljivost bi bila s primerom študenta, ki se šola v Kopru, a je iz Celja. Njegova sestra je lastnica računa, ki zaradi odsotnosti ne bi potrdila sporočila in njen mlajši brat bi ostal brez Netflixa. Ostalo mu ne bi nič drugega kot da se uči.

Netflix ima trenutno v ponudbi tri izbire mesečnih planov. Basic, Standard in Premium, ki se med seboj razlikujejo po ceni in možnostih ogleda. Za najcenejšega boš odštel 7,99€, za najdražjega pa 11,99€. Za začetek pa je na voljo tudi brezplačni mesec.

Prav v teh časih, ko je zaprtje kinodvoran razlog za manj filmov, si je Netflix privoščil nekaj razkošja. Vsak teden bo izdal vsaj en nov/originalen film, kar bo v letu 2021 naneslo nekje okoli sedemdeset filmov. Seznam teh filmov si lahko ogledaš v članku Netflix bo letos izdal vsaj 70 novih filmov.

Urednik portala Student.si

VIRNetflix
Prejšnji članekŠtudijska izmenjava z Združenim kraljestvom bo spet mogoča
Naslednji članekHubble posnel izjemno fotografijo vesolja
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.