Jurski svet: Prevlada bo trilogijo zaključil blizu Slovenije

Jurski svet prihaja zelo blizu Slovenije
Foto: jurassicworld.com

Jurski svet: Prevlada je tretji oziroma šesti del franšize Jurski park ali Jurski svet. V svojem sklopu gre za zaključek tega dela franšize, ki nam je predstavila dinozavre na filmskem platnu. Prihajajoči Jurski svet 3 bo svoje dogajanje našel tudi zelo blizu nas, oglaševalska kampanja pa je že nekaj časa v polnem zagonu. Prav slednja je tista, ki navdušuje oboževalce in nam razkriva marsikaj iz prihajajočega filma. Jurski svet: Prevlada bo zaživel v začetku junija, mi pa prinašamo vse pomembne informacije o filmu.

Jurski svet: Prevlada zaključuje trilogijo in jursko ero

Leta 1993 je zaživel prvi Jurski park in spremenil podobo filmov. Sledilo je zelo kakovostno nadaljevanje Izgubljeni svet in tretji del s preveliko mero težav – Jurski park 3. Nato pa se je režiser Colin Trevorrow odločil, da nam bo leta 2016 ponudil nov zagon franšize, ki se je imenoval kar Jurski svet. Bili so to dinozavri in ideje nove generacije, ki so se nadaljevale v petem delu franšize, tokrat s podnaslovom Padlo kraljestvo. Zdaj bo letos končno na sporedu tudi Jurski svet: Prevlada, ki napoveduje velike reči.

V svojih vlogah se vračata Chris Pratt in Bryce Dallas Howard, ki pa se jima bodo pridružile še legende originalov. Tako se v franšizo Jurski park vračajo Sam Neill, Laura Dern in Jeff Goldblum. Svoje vlogo bodo zasedli tudi DeWanda Wise, Isabella Sermon, Omar Sy, BD Wong in drugi.

Jurski svet: Prevlada prinaša največje število dinozavrov do danes
Jurski svet: Prevlada prinaša največje število dinozavrov do danes

Jurski svet prinaša svoj sledilec dinozavrom po svetu

Kot del kampanje, ki že šest let redno skrbi za oglaševanje filma, je zaživel tudi Dino Tracker. Spletna stran ponuja sledilce dinozavrom po svetu, ki so se v prejšnjem delu razširili po našem planetu. Tako lahko hitro najdemo posnetke in fotografije dinozavrov blizu nas. V sosednji Avstriji je bila opažena družina velikih Apatozavrov, sam film pa se bo dogajal tudi v naši bližini. Kdo bi si mislil, da se bo trilogija in serija zaključila tako blizu nas? Verjetno nihče. A se najverjetneje bo, saj bo velik kos dogajanja postavljen v italijanski del Dolomitov, nedaleč stran od meje s Slovenijo. Jurski svet: Prevlada bo tako dinozavre pripeljal zelo blizu nam.

Chris Pratt v zaključnem delu trilogije Jurski svet
Chris Pratt v zaključnem delu trilogije Jurski svet

Jurski svet: Prevlada z napovednikom in dinozavri

Zaživela sta že oba polna napovednika oziroma trailerja za Jurski svet: Prevlada. Enega od njiju lahko najdeš tudi pod prispevkom. Filma o dinozavrih pa ni brez obljube dinozavrov. Tako so ustvarjalci za zdaj obljubili približno trideset vrst dinozavrov, ki bodo nastopili v filmu. Poleg originalnih T. Rexa, Velociraptorja, Stegozavra, Triceratopa in Parazavrolofa, bodo v filmu tudi Terezinozaver, Gigantozaver, Atrociraptor, Piroraptor, Kecalkoatl (ni dinozaver), Nasutoceratop, Oviraptor in Listrozaver. Tudi drugi seveda.

Jurassic World: Dominion - trailer

Preberi si našo oceno filma Jurski svet: Prevlada ali preveri seznam najboljših filmov o dinozavrih.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPrva fotografija črne luknje sredi naše galaksije
Naslednji članekKlub koroških študentov z atraktivno stojnico končno spet na Škisovi tržnici
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.