Serija Fallout razkrila prve fotografije in datum premiere

Serija Fallout s prvimi fotografijami
Serija Fallout s prvimi fotografijami

Fallout, uspešna serija videoiger postaja serija, ki bo svojo premiero doživela na pretočniku Amazon Prime. Uspeh The Last of Us, ki je pokazala, kako dobre so lahko predelave videoiger v obliki serije, je vsekakor dvignil pričakovanja za vse prihajajoče predelave videoiger. Amazon nam je zdaj razkril prve fotografije prihajajoče serije.

Fallout postaja serija, ki jo ustvarja Prime

Fallout spada med najboljše in najbolj priljubljene videoigre, ki navdušuje že vse od leta 1997, ko je izšla igra Fallout. Leto kasneje je sledilo nadaljevanje, na tretji del glavne zgodbe pa smo nato čakali deset let, saj je Fallout 3 izšel leta 2008. Fallout 4 pa je pri Bethesdi izšla leta 2015, v tem stoletju pa je izšlo še sedem spin-off iger, ljubitelji pa pričakujejo Fallout 5, ki bo izšel nekoč v prihodnosti.

Predelave videoigre se v novicah pojavljajo že vse od prve igre, a niso nikoli uspele. Veliko ponudb je zavrnila kar Bethesda sama, a se očitno ni uspela izogniti Amazonovem kupčku denarja. Po predelavah, kot so Kolo časa (Wheel of Time) in Prstani moči (Rings of Power), je zdaj pretočnik Prime pokazal še prve fotografije prihajajoče serije. In če sta omenjeni amazonovi seriji slaba primerjava, saj izhajata iz knjižnih predlog, je morda boljša primerjava serija Halo, ki pri Paramountu ni prepričala ljubiteljev igre.

Kaj smo izvedeli oziroma kaj vemo o seriji Fallout?

Oddelek vojakov iz Bratovščine jekla v Power Armor oblekah v novi seriji Fallout.
Oddelek vojakov iz Bratovščine jekla v Power Armor oblekah v novi seriji Fallout. Foto: on prime

Serija Fallout prihaja 2024 na Prime Video

Kaj pravi opis serije? »200 let po apokalipsi so se prebivalci luksuznih zaklonišč prisiljeni vrniti v obsevano peklensko pokrajino, ki so jo njihovi predniki pustili za seboj. Šokirani so, ko odkrijejo neverjetno zapleteno, veselo čudaško in zelo nasilno vesolje, ki jih čaka.«

Serija je bila napovedana že sredi leta 2020, večina igralske zasedbe pa je znane že nekaj časa.

Lucy Elle Purnell vstopi v »Philly«, navidezno odpadišče, ki je pravzaprav mesto preživelih v ostankih širšega Los Angelesa, ki so svojo vas sestavili iz odpadkov.
Lucy Elle Purnell vstopi v »Philly«, navidezno odpadišče, ki je pravzaprav mesto preživelih v ostankih širšega Los Angelesa, ki so svojo vas sestavili iz odpadkov. Foto: on prime

Glavna pisca serije sta zakonca Jonathan Nolan in Lisa Joy. Priimek Nolan ti bo seveda znan zaradi režiserja Christopherja Nolana. No, Jonathan je njegov brat, ki je v preteklosti tesno sodeloval pri filmih Memento, Prestiž, Vitez teme in Medzvezdje ter pri seriji Westworld. Slednjo pa je z Nolanom soustvarila Lisa Joy, ki je sodelovala kot piska, režiserka in producentka. Tu pa sta še tako imenovana show-runnerja Geneva Robertson-Dworet (Stotnica Marvel, Tomb Raider) in Graham Wagner (Silicijeva dolina, Pisarna).

Pri seriji, ki bo ‘kanon’, sodeluje Todd Howard

Najbolj pomembno je sodelovanje Todda Howarda, ki Fallout snuje že skoraj tri desetletja.

Ljubitelji iger, vse v seriji bo uradno del Fallout »lora«, Bethesda pa je skrbno poskrbela, da so lahko scenariji soobstajali s prejšnjimi zgodbami iz naslovov iger. »Na dogajanje v seriji gledamo kot na kanon,« pravi Howard. »To je tisto, kar je super, ko nekdo drug pogleda vaše delo in ga nato na nek način prevede.« Priznava, da malo zavida nekatere interpretacije in dodatke televizijske serije: »Na to sem gledal kot: ‘Ah, zakaj tega nismo naredili?’«

Walton Goggins v prihajajoči seriji Fallout
Walton Goggins v prihajajoči seriji Fallout Foto: on prime

Igralska zasedba serije Fallout

V seriji igrajo Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (Osovraženih osem) in Aaron Moten (Emancipacija) v glavnih vlogah. Poleg njih pa so v seriji še Moisés Arias (Kralj Staten Islanda), Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Lov na osumljenca), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O’Hagan (Zakon in red: SVU) in Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time).

Fallout bo na Amazon Prime na voljo 12. aprila 2024. V tem času bo sledilo še več fotografij, intervjujev in seveda napovednik.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKaj prinaša nova Evropska kartica za invalide?
Naslednji članekRazbijamo mite: Vitamin D vpliva na depresijo ali ne?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.