Serija The Last of Us dobila prvi napovednik

Serija The Last of Us je dobila prvi napovednik
Foto: on hbo

The Last of Us je ena najbolj priljubljenih in najboljših video iger v zgodovini. O vezi, ki so jo igralci igre stkali z njo, govorijo izpadi ob izidu drugega dela, ki je nekoliko razpolovil občinstvo. Ni šlo za vizualno podobo in igro samo, temveč za zgodbo, ki so si jo izbrali. Prav zaradi tega so oboževalci igre The Last of Us na trnih pred izidom serije, ki jo ustvarja HBO. Vsaj za nekaj časa jih je pomiril prvi napovednik istoimenske serije.

Serija The Last of Us bo morda uspešna predelava igre

Predelave iger so se obnesle le v nekaj malih primerih. Najboljši primer tega je Arcane, ki lahko brez težav velja za najboljšo adaptacijo videoigre v zgodovini. Potem sta tu na tak in drugačen način še Ježek Sonic in Detektiv Pikaču. Ker pa govorimo o seriji, je vredno omeniti tudi letošnji Resident Evil, kjer je Netflix brcnil v prazno.

»Joel in Ellie, par, ki ju povezuje surovost sveta, v katerem živita, sta prisiljena prenašati brutalne okoliščine in neusmiljene morilce na pohodu po Ameriki po pandemiji,« pravi opis serije The Last of Us. Daljši opis serija pa ponudi vse tisto, kar so igralci igre že vedeli. »20 let po tem, ko je bila sodobna civilizacija uničena, je Joel, prekaljeni preživeli, najet, da pretihotapi Ellie, 14-letno dekle, iz represivnega karantenskega območja. Kar se začne kot majhna služba, kmalu postane brutalno srce parajoče potovanje, saj morata oba prečkati ZDA in sta za preživetje odvisna drug od drugega.«

Pedro Pascal in Bella Ramsay kot Joel in Ellie
Pedro Pascal in Bella Ramsay kot Joel in Ellie

O prihajajoči seriji The Last of Us

Serija bo imela deset epizod, glavni vlogi pa sta pripadli Pedru Pascalu (Mandalorian, Igra prestolov,..) in Belli Ramsay (Igra prestolov). Poleg njiju se v seriji pojavilo še Gabriel Luna kot Tommy, Nick Offerman kot Bill, Merle Dandridge kot Marlene, Jeffrey Pierce kot Perry, Melanie Linskey kot Kathleen, Storm Reid kot Riley, Anna Torv kot Tess in mnogi drugi. Tako se Merle Dandridge in Jeffrey Pierce vračata kot osebi, ki sta svoji vlogi igrala že v prvi igri. Dandridge bo igrala svoj lik Marlene, Pierce pa bo namesto Tommyja igral Perryja.

Za glasbeno podlago serije bo poskrbel Gustavo Santaolalla, ki je ustvaril glasbo tudi za igro samo. Štiri epizode bo režiral Jeremy Webb (Umbrella Academy, Senca in kost, Altered Carbon), tri epizode so pripadle Aliju Abbasiju, dve pa bo režiral Kantemir Balagov. Zelo navdušujoče je dejstvo, da je režija ene izmed epizod pripadla tudi bosanski režiserki Jasmili Žbanić, ki se je proslavila z izjemnim filmom Quo Vadis, Aida?.

Serijo sta ustvarila Neil Druckmann (igra The Last of US) in Craig Mazin (Černobil, Prekrokana noč 2).

Gre za največjo kanadsko produkcijo v zgodovini, serijo pa so snemali od julija 2021 do junija 2022. Je prva HBO serija, ki temelji na video igri.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNetflixova produkcija v Piranu ima zgodovinski pomen
Naslednji članekOcena filma: Blonde

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.