V kinu decembra: Avatar 2, Whitney Houston in Obuti maček

V kinu decembra 2022
V kinu decembra 2022

December 2022 nam prinaša kar nekaj zanimivih filmskih naslovov. Med njimi vsekakor prevladuje Avatar 2 oziroma Avatar: Pot vode, nadaljevanje najbolj dobičkonosnega filma iz leta 2009. Kaj vse bomo lahko v kinih gledali letošnjega decembra?

Lamborghini: Mož, ki je ustvaril legendo – 8. 12.

Film spremlja dolgo življenje slavnega podjetnika. Od začetka njegove kariere kot proizvajalca traktorjev, do proizvodnje vojaških vozil med drugo svetovno vojno ter nato do zloglasnega rivalstva z Enzom Ferrarijem in oblikovanja ter proizvodnje legendarnih luksuznih športnih avtomobilov lamborghini, ki so dokončno opredelili njegovo zapuščino.

Lamborghini: The Man Behind The Legend (2022 Movie) Official Trailer - Frank Grillo, Gabriel Byrne

Obuti maček: Zadnja želja – 8. 12.

Po več kot desetletju studio DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku. Drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjali svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej. Čeprav bo film na rednem sporedu 8. decembra, se bodo od 4. decembra naprej predvajale tudi predpremierne predstave.

Obuti maček 2 je težko pričakovano nadaljevanje
Obuti maček 2 je težko pričakovano nadaljevanje Foto: on imdb

Priznaj, Fletch

V kina prihaja komedija z naslovom Priznaj, Fletch, ki razkriva zgodbo nekdanjega raziskovalnega novinarja po imenu Fletch, ki se znajde sredi primera umora in mora dokazati svojo nedolžnost. Jon Hamm zaigra izjemno šarmantnega in neskončno težavnega Fletcha, ki med iskanjem ukradene umetniške zbirke postane glavni osumljenec v primeru umora. Kako naj dokaže svojo nedolžnost? Morilec je nekdo od štirih osumljencev – ekscentrični trgovec z umetninami, grofica, nora soseda in Fletchevo italijansko dekle. Kriminal pravzaprav še nikoli ni bil tako neorganiziran.

Avatar: Pot Vode

Je sploh treba kaj dodati? Vse smo že napisali v prispevku Avatar 2: Napovednik in vse informacije. Nekaj dodatnih misli in skrbi pa najdeš v prispevku Avatar, po vsem tem času? Vedno.

Avatar: Pot Vode
Avatar: Pot Vode Foto: on blitz

I Wanna Dance With Somebody

Film, ki je neposreden, iskren portret zapletene in večplastne ženske za ikono s čarobnim glasom, je režirala Kasi Lemmons, scenarij je napisal kandidat za oskarja Anthony McCarten, producent je legendarni glasbeni založnik Clive Davis, glavno vlogo pa igra dobitnica bafte Naomi Ackie. Zgodba nekdanje zboristke iz New Jerseyja, ki je postala ena najslavnejših, najuspešnejših in najbolj nagrajenih glasbenic vseh časov, popelje gledalce in gledalke na navdihujoče, ganljivo – in čustveno nabito – potovanje skozi izjemno življenje in kariero Whitney Houston, mimo dih jemajočih nastopov in ob spremljavi najbolj priljubljenih uspešnic pop legende, kot jih še niste slišali.

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY - Official Trailer (HD)

Poker Face: Nevarna igra

V filmu Poker Face: Nevarna igra spremljamo tehnološkega milijarderja in hazarderja Jakea Foleyja (Russell Crowe), ki svojim najboljšim prijateljem privošči noč, ki je ne bodo nikoli pozabili – priložnost, da zadanejo več denarja, kot so kadarkoli sanjali. Da bi lahko igrali, se bodo morali odpovedati edini stvari, katero si celo življenje želijo obdržati zase…svojim skrivnostim.

Poker Face Nevarna igra bo decembrski triler
Poker Face: Nevarna igra bo decembrski triler Foto: on imdb

Lil, Lil, Krokodil

Igrani film, posnet po otroški knjigi, o krokodilu, ki živi v New Yorku. Če te vse to ne premami, potem počakaj igralsko zasedbo. Javier Bardem, Constance Wu in Shawn Mendes, ki je posodil glas krokodilu Lilu.

LYLE, LYLE, CROCODILE - Official Trailer (HD)

Poroka za umret

V akcijski romantični komediji Poroka za umret Darcy (Jennifer Lopez) in Tom (Josh Duhamel) za svojo sanjsko poroko zbereta svoji simpatični, vendar zelo vsiljivi in samozavestni družini na prelepem otoku, kjer pa oba začenjata dobivati pomisleke. In če to ni dovolj velika grožnja nepozabnemu praznovanju, so nenadoma ogrožena življenja vseh, saj prav vsi postanejo talci terorističnih piratov.

Poroka za umret bo še ena izmed zgodb Dokler naju smrt ne loči
Poroka za umret bo še ena izmed zgodb Dokler naju smrt ne loči Foto: on imdb
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazbijamo mite o e-skirojih
Naslednji članekNajbližja črna luknja našemu planetu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.