V kinu julija 2024: Deadpool in Wolverine, Twister 2 in poletni hiti

V kinu julija 2024

Bi si upal reči, da smo že na polovici leta? Ja, tako je. Tudi filmski svet ima vse pripravljano za poletni čas s številnimi naslovi, ki so že na rednem kino sporedu ali pa se bodo tja šele uvrstili. In tako je tukaj nova različica kino napovednika V kinu julija 2024. Katere filme bomo gledali v poletnem mesecu?

Filmi, ki bodo julija še na sporedu

Seveda ne gre brez filmov, ki so prišli v kina že pred julijem. Kateri so tisti naslovi, ki jih priporočamo?

Vrvež v moji glavi 2
Vrvež v moji glavi 2 (Inside Out 2) Foto: on pixar

Film pod zvezdami – od 11. julija do 3. avgusta

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde.

Kateri filmi bodo letos predvajani na Ljubljanskem gradu? Preveri na spletni strani Kinodvor.

Film pod zvezdami 2024
Film pod zvezdami 2024 Foto: on kinodvor

Goldmanov proces – 2. julij

Cédric Kahn uprizori sojenje francoskemu levičarskemu revolucionarju Pierru Goldmanu, ki je potekalo leta 1975 v Parizu. Film je odprl sekcijo Štirinajst dni režiserjev v Cannesu in osvojil cezarja za najboljšo moško vlogo.

 

Starodavna mišologija – 4. julij

  • Animirana pustolovščina

Pika, ambiciozna in drzna miška, sanja o tem, da bi postala pustolovka in junakinja. Ko njeno domovino v Stari Grčiji ogrozi sam Pozejdon, se Pika odloči rešiti svoje mesto. Kljubuje vsem možnostim, bogovom in željam svojega mačjega prijatelja Sama se poda na epsko morsko odpravo, da bi rešila svoje mesto. Ko Pika in njena ekscentrična posadka izplujejo, se na poti soočijo z velikansko hobotnico z izcedkom iz nosu, posadko prijaznih sicilijanskih mafijcev ter s številnimi bitji grške mitologije. Neomajna Pika s svojo hrabrostjo, sposobnostjo vodenja in mojstrskim načrtovanjem navdihuje svojo posadko, ki spozna, da pravo junaštvo ne pozna velikosti.

Starodavna mišologija [Argonuts] | sinhronizirano | trailer | kmalu v kinu

Caravaggieva senca – 4. julij

Italija leta 1600. Michelangelo Merisi, bolj znan kot Caravaggio, je genialni slikar, ki se upira strogim pravilom tridentinskega koncila glede upodabljanja verskih tem. Ko papež Pavel V. izve, da umetnik za svoje religiozne slike kot modele uporablja prostitutke, tatove in potepuhe, se odloči poslati po svojega najboljšega tajnega agenta … Epska zgodovinska drama raziskuje burno Caravaggievo življenje v vseh njegovih chiaroscuro odtenkih.

CARAVAGGIO'S SHADOW - Official HD Trailer - Only In Cinemas

Moj zločin – 6. julij

V Parizu tridesetih let lepo Madeleine, igralko brez denarja in talenta, obtožijo umora slavnega producenta. Toda ob pomoči mlade in brezposelne odvetnice Pauline jo oprostijo, češ da je šlo za samoobrambo. Madeleine začne novo življenje, polno slave in uspehov – dokler ne pride na dan resnica …

The Crime Is Mine / Mon crime (2023) - Trailer (English Subs)

Nekaj je v vodi – 11. julij

  • Morski psi so tu!

Razkošni raj, poln palm predstavlja popolno prizorišče za zabavno srečanja starih prijateljic. Zgodba sledi Meg, ki se na Karibih udeleži poroke dolgoletne prijateljice Lizzie, skupaj s prijateljicama Cam in Ruth ter njeno bivšo partnerko Kaylo, s katero sta se razšli po globoko travmatičnem dogodku. Vendar pa se, ko se na idilični destinaciji za poroko izlet z ladjo tragično konča, ujeta dekleta kmalu znajdejo v boju za svoja življenja in za svoje odnose, medtem ko pogumno plavajo skozi morje, polno morskih psov.

Something in the Water [Nekaj je v vodi] | trailer| v kinu od 11. julija

Pelji me na luno – 11. julij

  • Marketinški pristanek na Luno

Komična drama, ki se odvija ob Nasinem zgodovinskem pristanku Apolla 11 na Luni. Marketinška mojstrica Kelly Jones (Scarlett Johansson), ki jo Nasa najame, da ji izboljša javno podobo, močno zmede že tako težko nalogo vodje izstrelitve Cola Davisa (Channing Tatum) in iskrice začnejo leteti na vse strani. Ko Bela hiša presodi, da je misija prepomembna, da bi spodletela, Kelly naročijo, naj za vsak primer uprizori rezervni lažni pristanek na Luni – in odštevanje se začne zares.

PELJI ME NA LUNO - v kinu od 11.7.

Twister 2 – 18. julij

  • Nadaljevanje »klasike« iz 90-ih

Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones), nekdanjo lovko na nevihte, je med študijem zaznamoval uničujoč srečanje s tornadom, zdaj pa nevihte proučuje varno, preko zaslona. Njen prijatelj Javi (Anthony Ramos) jo zvabi iz pisarne sredi New Yorka, da bi preizkusili revolucionarni novi sistem raziskovanja in prepoznavanja tornadov. Tam se njene poti prepletejo s Tylerjem Owensom (Glen Powell), očarljivim in brezobzirim superzvezdnikom družbenih medijev, ki uživa v objavljanju avantur pri lovu na nevihte, čim bolj nevarne, tem bolj občudovane. Ko se sezona neviht krepi, se sprostijo doslej nevideni, strašljivi fenomeni in Kate, Tyler ter njihovi timi se znajdejo v boju za življenje točno na poteh večkratnih nevihtnih sistemov, ki se zbirajo nad osrednjo Oklahomo.

TWISTERS | Official Trailer

Deadpool in Wolverine – 25. julij

  • Deadpool prihaja v Marvel

Ali sploh potrebuje opis? V novem filmu mora Deadpool najti način, kako rešiti svoj svet. Za pomoč se obrne na Logana, ki se predaja žalosti, depresiji in alkoholu, potem ko je izgubil vse in sebe kot Wolverina ne želi nikoli več obuditi. Deadpool ga mora prepričati v sodelovanje, da ne bi tragično izginilo vse, kar ima rad.

Deadpool & Wolverine | Official Teaser | In Theaters July 26

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZoisovi štipendisti, objavljena je vloga za nadaljnje prejemanje v letu 2024/2025
Naslednji članekMesečni horoskop za julij 2024 – kaj razkriva polovica leta?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.