Mesečni horoskop za junij 2024 – vse ne bo tako rožnato, kot se zdi

Horoskop za junij 2024
Horoskop za junij 2024 Foto: sarayut iz iStock

Maj je tu in z njim mesečni horoskop za maj, ki prinaša toplino, razodetja in lunine premike, ki bodo razkrili marsikaj. Kaj za tvoj znak zodiaka prinaša horoskop za maj 2024? Preberi svojega in spiši svojo pot v letu.

Preberi tudi: Ljubezenski horoskop za junij 2024.

Mesečni horoskop Oven

Ovni, vsa energija Dvojčkov vas spodbuja, da dovolite, da vas bolj dosledno vidijo in slišijo. To je odličen mesec za raziskovanje različnih strasti in hobijev, ki te intuitivno privlačijo. Prav tako jih ni treba takoj monetizirati … Sledi temu, kar želi tvoj notranji otrok, in si dovoli več igre, zlasti okoli mlade lune in dneh, ki sledijo. Ko tvoj vladar Mars zapusti tvoje znamenje 9. junija in vstopi v Bika za naslednjih šest tednov, se tvoja pozornost preusmeri k vnašanju več finančne stabilnosti v vaše življenje. To se lahko zgodi z izkoriščanjem novih ustvarjalnih poti s pomočjo Jupitra v Dvojčkih. Prve tri tedne junija preživiš v razmišljanju o svežih obzorjih, na katera se boš podal, saj boš bolj domač in razpoložen, ko udari solsticij in se 20. junija začne sezona raka, čemur bo sledil retrogradni Saturn skozi tvoj duhovni sektor 29. junija.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop v juniju za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik

Bik, to je prvi polni mesec, ki ga doživljaš letos, ko Jupiter, planet sreče, ni več v tvojem znamenju. Zdaj, ko je v Dvojčkih, boš še vedno privabljal srečo, a ne na splošno, temveč bo to povezano predvsem z odnosom do denarja in lastnim samospoštovanjem. Mlada luna v Dvojčkih v kombinaciji z Jupitrom v Dvojčkih te bo pripravila do tega, da se znova odkriješ in postaneš inovativen, ko gre za povečanje tokov prihodkov. Manj kot se obremenjuješ z zadevami, ki so izven tvojega nadzora, med šesttedenskim Marsovim prehodom skozi tvoje znamenje – ne glede na to, kako zahtevno je to –, več rešitev se bo magično pojavilo.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop junija za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka

Dvojčki, ta mesečni horoskop imaš vse, kar je potrebno za vzpon, saj Sonce, luna, Merkur, Venera in Jupiter visijo v tvojem znamenju in te spodbujajo, da izkoristiš duha ponovnega rojstva in ponovnega odkritja. Toda hkrati bi lahko zaradi vse te zračne energije v kozmosu junija naredil tudi preveč naenkrat, zaradi česar bi se lahko počutil fizično in čustveno razpršene. Uporabi svojo letno mlado luno in deset dni, ki ji sledijo, da razjasniš, kaj si resnično zasluži tvoj čas in pozornost ter kaj lahko začasno ustaviš, preneseš ali izločiš.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop v juniju za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak

Rak, tvoj rojstni dan se začne ta mesec! Toda preden pridemo do tega, boš še vedno v svojem kokonu, ker stelij v Dvojčkih aktivira tvoj sektor duhovnosti, zdravljenja in zaprtja do 20. junija. Uporabi mlado luno, da sprostiš morebitne zamere ali čustvena bremena, ki si se jih držal zadnjih šest mesecev. Energija Dvojčkov spodbuja lahkotnost, zato ti lahko čiščenje fizičnega prostora pred neredom in darovanje predmetov, ki jih ne uporabljaš, pomaga, da se počutiš osveženo tudi med navalom dejavnosti, ki se dogaja. Sezona raka ti omogoča, da stopiš v središče pozornosti in svetu pokažeš, kako sijajen si. Nato pa bi polna luna v znamenju Kozoroga 21. junija lahko vodila do prelomnega pogovora ali ponovne povezave z ljubimcem ali tesnim prijateljem, kar te bo spodbudilo, da opustiš zamere ali pretekla razočaranja in začneš na novo.

Mesečni horoskop za rake
Junijski mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev

Lev, ta mesečni horoskop se boš najverjetneje počutil lahkotnejše in svetlejše, kot si se že nekaj časa, in to je v veliki meri posledica energije sezone Dvojčkov, ki je v prvih treh tednih junija vžgala tvoj sektor prijateljstva in družbenih omrežij. To je odličen čas, da se povežeš z ljudmi, ki krepijo in slavijo tvojo svetlobo, in da se distanciraš od ljudi, ki jo poskušajo zavestno ali nezavedno zatemniti. Uporabi obdobje mlade lune, da razjasniš, kakšna so zdrava in vzajemno koristna prijateljstva, in se prepričaj, da delaš na posnemanju teh istih lastnosti. Tvoja bolj zasebna in zadržana stran se pojavi od 17. junija dalje, ko se Venera premakne v Raka. Temu sledi solsticij, ki udari 20. junija, in nato polna luna v Kozorogu, ki dominira na nebu dan kasneje. Zadnjih 13 dni junija bo občutno bolj mehkih in introspektivnih kot prva polovica, zato se potrudi, da bo tvoj urnik skromen, ker boš zelo občutljiv na energije in se lahko znajdeš čustveno preobremenjeno, ko se bliža Saturnova retrogradnost v Ribah 29. junija.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica

Devica, v junijskem mesečnem horoskopu planetarni vladar Merkur preživi čas tako v Biku kot v Dvojčkih, zato bo imel junij bistveno drugačen okus. Mlada luna v znamenju Dvojčkov bo lahko dramatično spremenila tvojo poklicno pot na nepričakovane, a vznemirljive načine. Določi namere v 10 dneh po tej luni, v kateri si dovoli, da si povsem na novo zamisliš svojo poklicno pot, brez omejitev. Včasih igraš varno, da bi ohranil videz varnosti, vendar te ta mesec spodbuja, da si bolj brezskrben in sprejemaš dobro preračunana tveganja.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica

Tehtnica, v tem mesecu lahko občutiš ekspanzivnost v zraku, predvsem zaradi tvoje vladarice Venere, ki se začne v zračnem znamenju Dvojčka in aktivira tvoj sektor izletov, dolgih potovanj in avantur. Ker Sonce, luna, Merkur in Jupiter osvetljujejo tudi ta sektor tvojega življenja, je tvoja misija v prvih treh tednih junija več igre, potovanj, učenja, poučevanja in spreminjanja statusa quo, da se boš počutil osvobojene v tem, kar počneš in s kom se obkrožaš. Ta energija se ti bo zdela hkrati motivacijska in nekoliko premočna, kajti čeprav si pripravljen narediti toliko stvari naenkrat, ni trajnostno ubrati takšne poti.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon

Škorpijon, zdaj ko Jupiter, planet sreče, preživlja svoj prvi polni mesec v Dvojčkih, bi ti koristilo, če bi bil bolj družaben, čeprav običajno raje ostaneš v svoji lupini. To je zato, ker tvoj sektor globine, intimnosti in zunanjih virov aktivira Jupiter v Dvojčkih, kar pomeni, da veliko tega, kar si zahteval, obstaja prav izven tvojega območja udobja. Ne moreš ostati v istih okoljih in pričakovati, da se bo tvoje življenje spremenilo, zato sredino junija, da razjasniš preskoke vere in potrebne spremembe v svojih vedenjskih in družbenih vzorcih. To bo koristilo tvojemu razvoju. Ko nastopi solsticij 20. junija, ki mu sledi polna luna v znamenju Kozoroga dan kasneje, imaš zeleno luč, da se umakneš iz svoje družbene sfere in zadihaš. Občutil boš tudi učinke Saturnove retrogradnosti v Ribah, ki se bo začela 29. junija. To lahko povzroči zamude ali frustracije v tvojem romantičnem ali ustvarjalnem življenju, pa tudi v prijateljstvih. Toda ti odnosni premiki lahko služijo tudi kot oblike zaščite in preusmerjanja, ki te spodbujajo, da imaš svobodo odločanja nad svojim življenjem in narediš potrebne prilagoditve, tako da so dejanja, ki jih dosledno izvajaš, v skladu s tvojimi temeljnimi vrednotami.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec

Strelec, ta mesečni horoskop od tebe zahteva, da se zaneseš na moč skupnosti in intimnosti. Ker tvoj planetarni vladar Jupiter preživi svoj prvi polni mesec v tvojem nasprotnem znamenju Dvojčka, boš verjetno pritegnil ljudi, ki ti bodo služili kot ogledala. Nekaj ​​od tega, kar boš videl, te bo navdihnilo, nekaj od tega pa te bo spodbudilo. S Saturnom, planetom izzivov, ki se pripravlja na retrogradni premik 29. junija, bi ti koristilo, če ne bi bil pretirano reaktiven ali obramben, ko ti drugi razkrijejo svojo resnico, ampak raje postaneš potrpežljiv opazovalec in pošten komunikator. Komuniciraj predvsem s sabo – šest mesecev, ki sledijo, ti lahko pri tem pomagajo – in potem, ko bodo jasne želje in frustracije, jih lahko izraziš drugim.

Mesečni horoskop za strelce
Strelec, mesečni horoskop Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog

Kozorog, ta prvi polni mesec Jupitra v Dvojčkih aktivira tvoj sektor zdravja, storitev in rutine. To je enoletni tranzit, tako da čeprav boš morda čutil močno željo po prenovi svojih režimov telesne pripravljenosti in dobrega počutja, bi ti koristilo, če ne hitiš ali pritiskaš nase, da nenehno izboljšuješ svoj življenjski slog. Poišči načine, kako proslaviti sebe in svoj razvoj. S tem, ko si prijaznejši do sebe, spodbujaš vesolje, da nadaljuje pretok blagoslovov.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za junij za kozoroge Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar

Vodnar, ugotovil boš, da bo mesec junij energijsko lažji kot prejšnji meseci tega leta, in to je v veliki meri posledica Jupitra, planeta sreče, ki svoj prvi polni mesec preživi v Dvojčkih. Dobro se ujemaš z vibracijami Dvojčkov in prisotnost Plutona v tvojem znamenju se prav tako dobro zlije z vsemi tranziti Dvojčkov. To je odlično obdobje za družabno mreženje, zlasti do 16. junija, ko bomo najmočneje občutili energijo mlade lune v Dvojčkih.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi

Jupiter, eden od tvojih planetarnih vladarjev, preživi svoj prvi polni mesec v Dvojčkih, in ker se energija Dvojčkov ujema s tvojo naravo Rib, morda čutiš velik zunanji pritisk zaradi tega tranzita, kot da bi nenadoma ugotovil vse svoje najgloblje cilje. Ta tranzit aktivira tvoj sektor korenin in družine, tako da boš morda moral dodatno žonglirati s številnimi družinskimi obveznostmi, medtem ko ugotavljaš, kaj ti prinaša občutek izpolnjenosti. Ne pozabi, da bo Jupiter v Dvojčkih trajal do junija 2025, zato ni potrebe po hitrem procesu. Izkoristi polno luno v znamenju Kozoroga 21. junija, da začneš uresničevati te načrte.

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekBomo tudi pri nas začeli vračati embalažo? – Kavcijskemu sistemu s(m)o vse bolj naklonjeni
Naslednji članekIzjemen dosežek! Locirana možganska mrežo, odgovorna za jecljanje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.