GTA 6 s prvim napovednikom, ki je zrušil internet

GTA VI
GTA VI

GTA 6 je tukaj! No, vsaj napovednik so nam privoščili pri Rockstar Games. Ko so pred dnevi napovedali prvi napovednik za 5. december, se je množica oboževalcev legendarne franšize zgrnila nad live-stream objave na YouTubu. Odštevala so se leta, meseci, tedni, dnevi, ure in nato je nekako v javnost pricurljal napovednik, Rockstar pa se je odzval z objavo uradnega trailerja, več ur pred načrtom. Zdaj se zdi, da je bil to naš kanon dogodek. Kaj nam je pokazal napovednik za (izjemno) težko pričakovano igro GTA VI?

GTA VI: Igra, ki jo čaka cel svet

O igri GTA VI smo že pisali v prispevku, da je GTA 6 vse bližje in bližje, ko so se začele pojavljati govorice pred nekaj meseci. Tam smo zbrali tudi nekaj govoric, ki so se precej točno obdržale, če gre verjeti napovedniku.

GTA VI bo izšel leta 2025. To je glavna novica, cena in velikost pa še nista znana. Na igro bomo od predhodnika GTA V čakali dvanajst let, ko bo končno izšla. Megalomanski uspeh Rockstarja, GTA V, je ena najbolj prodajanih iger vseh časov.

Ob objavi napovednika so potrdili, da bo novi GTA na voljo za PS5 in Xbox Series X, ne pa za PC platformo. Kar pa ne pomeni, da se to ne bi moglo spremeniti. Spomnimo le na GTA IV, ki je bil za računalnike na voljo skoraj eno leto po izidu igre za PS3 in Xbox 360.

Čeprav cena še ni znana, ugibanja pravijo, da naj bi se cena gibala med 70 in 150 ameriških dolarjev, kar je lahko klasično ali pa povsem nevideno v igričarskem svetu.

Kaj nam razkrije napovednik GTA VI?

Napovednik za igro Grand Theft Auto je v le nekaj urah dosegel več kot 50 milijonov ogledov na glavnem profilu podjetja Rockstar na YouTubu. Številka bo vsekakor še višja, ko govorimo o razmeroma kratkem napovedniku – traja 1 minuto 31 sekund. A v tem času izvemo kar nekaj. Katere so glavne informacije o GTA VI, ki smo jih dobili? Poleg izida in platform seveda.

  • Lucia in Jason sta glavna protagonista, nekako v stilu Bonnie & Clyde
  • Mesto dogajanja je Vice City, ki bo še večji od tistega v igri GTA: Vice City
  • Poleg Vice Cityja bo še več krajev v Leonidi – plaže, otoki itd.
  • Fascinantna širina krajev in ogromno ljudi
  • Divje živali bi lahko bile velik del igre (napovednik pokaže kar nekaj stikov z živalmi)
  • Družbena omrežja bodo prisotna, a še ni jasno v kakšni obliki
  • Ropanje je bilo velik del igre GTA V, zdi se, da bo tu enako oz. podobno
Grand Theft Auto VI Trailer 1

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKateri poklici bodo najbolj zaželeni v letu 2024?
Naslednji članekOcena filma: Vzornik
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.