Igra Indiana Jones navdušila oboževalce legendarne franšize s prvim napovednikom

Indiana Jones and the Great Circle
Indiana Jones and the Great Circle Foto: on bethesda

Indiana Jones je eden najbolj poznanih likov v zgodovini pop kulture. Profesor arheologije, ki se odpravlja na neverjetne pustolovščine, je zaživel v petih filmih – zadnji od teh je Indiana Jones in Artefakt usode – številnih knjigah in igrah. Zadnji omembe vredni videoigri sta izšli leta 2009, ko smo preigravali Lego Indiana Jones 2 in Indiana Jones and the Staff of Kings. Po petnajstih letih smo zdaj dobili napovednik za novo videoigro, ki se imenuje Indiana Jones and the Great Circle. Napovednik je navdušil zato se zdi primerno raziskati, kaj nam bo ponudila nova igra.

Videoigra Indiana Jones and the Great Circle

Igro ustvarja podjetje MachineGames, ki stoji za franšizama Wolfenstein in Quake. Nad projektom bdi Bethesda, preko nje pa producent Todd Howard, ki ga ljubitelji videoiger kar dobro poznajo. Nenazadnje je sodeloval pri ustvarjanju iger The Elder Scrolls in Fallout, za katero so lahko oboževalci še posebej navdušeni, saj bo v letu 2024 izšla kot serija Fallout.

Glas Indiani Jonesu je posodil Troy Baker, ki ga najbolj poznamo predvsem kot Joela v izjemni igri The Last of Us.

Igra bo na voljo za Xbox Series X|S, PC in Xbox Game Pass, izšla pa naj bi konec leta 2024.

Prizor iz napovednika za igro Indiana Jones and the Great Circle
Prizor iz napovednika za igro Indiana Jones and the Great Circle Foto: on bethesda

Velik poudarek pri ustvarjalcih je bil na biču. »Naš glavni cilj je bil narediti bič čim bolj uporaben in vsestranski. Običajno pride na misel bič kot orodje za premikanje po okolju, nihanje in plezanje. Toda ko smo začeli delati na tem, smo se osredotočili predvsem na boj, saj smo vedeli, da bo to najzahtevnejši del funkcije. Ne samo zato, da dobro deluje v boju, ampak tudi v kombinaciji z drugimi pomembnimi bojnimi orodji, kot so pretepi in uporaba predmetov v svetu. Odločili smo se tudi za popolnoma simuliran bič, zaradi česar je bil zahteven s tehničnega vidika, vendar smo uspešno ustvarili tisti pravi občutek, ki je bil za nas tako pomemben,« je o legendarnem biču povedal Jerk Gustafsson.

Indiana Jones je nazaj
Indiana Jones je nazaj v novi videoigri Foto: on bethesda

Postavljeno med prvi in tretji del Indiane Jonesa

Indiana Jones in Veliki krog vsebuje izvirno pripoved, ki črpa navdih iz filmske serije. Zgodba je postavljena v leto 1937 in jo umešča med dogodke prvega filma Lov za izgubljenim zakladom in tretjega filma Indiana Jones in zadnja križarska vojna. Tako kot oba filma se igra odvija pred dogodki druge svetovne vojne. Vse tri sile osi (nacistična Nemčija, fašistična Italija in Japonsko cesarstvo) bodo služile kot antagonisti, pri čemer bodo nacisti igrali najbolj osrednjo antagonistično vlogo.

Igra se začne, ko Jones zapusti svojo zaročenko Marion Ravenwood. Po kraji artefakta z univerze Marshall se Jones odpravi v Vatikan, da bi zadevo raziskal. Jones ugotavlja, da so bila mesta duhovnega pomena zgrajena skozi zgodovino, zavedajoč se, da njihove lokacije tvorijo popolnoma poravnan krog okoli sveta. Poleg Rima so vključene tudi druge lokacije – templji Sukhothai na Tajskem, egiptovske piramide in zasnežena Himalaja. Med potovanjem se združi z Gino Lombardi, raziskovalno novinarko. Spopadejo se z Emmerichom Vossom, ki proti svojim sovražnikom uporablja psihološko manipulacijo.

Official Gameplay Reveal Trailer: Indiana Jones and the Great Circle

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKakšen je recept za popoln video?
Naslednji članekRazpis za vpis v dijaške domove 2024/2025: Pomembni datumi
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.