Najbolj pričakovane videoigre do konca leta 2023

Avatar videoigra je med najbolj pričakovanimi igrami, ki morajo iziti v letu 2023
Avatar videoigra je med najbolj pričakovanimi igrami, ki morajo iziti v letu 2023 Foto: on avatar

Kar dobro smo že stopili v drugo polovico leta 2023 in mislili bi si, da je najboljše v svetu videoigric že mimo. A motili bi se. V dobrih štirih mesecih, ki so pred nami, lahko pričakujemo kar nekaj odličnih novih iger. Naslovi segajo od nadaljevanj do predelav in izvirnih novih začetkov. Vsem igričarskim sladokuscem se lahko smeji, kajti jesen bo še zanimiva.

Veliko zanimivosti je leto 2023 prineslo v svetu videoiger. Preveri, katere igre so nas že razveselile s prispevkom Najbolj pričakovanje igre leta 2023.

Forza Motorsport (10. oktober)

Serija dirkaških videoiger je dobro znana med ljubitelji simulacij. Za razliko od igric Need For Speed, se avtomobili v Forzah obnašajo tako, kot se v resnici. Vožnja seveda zahteva več spretnosti, a je tudi bolj zanimiva. Igralci se bodo podili po znanih progah iz resničnega sveta v več kot 500 različnih dirkalnikih.

Forza Motorsport - Official Trailer

Assassin’s Creed Mirage (12. oktober)

Spet bodo padali visoki in mogočni iz slonokoščenih stolpov. Trinajsta igra serije Assassin’s Creed se vrača k svojim koreninam. Dogajanje bo postavljeno v Bagdad v 9. stoletju, kjer se bo naš junak boril proti templjarjem, ki hočejo zavladati svetu pod krinko ustvarjanja miru. Tudi način igranja bo podoben izdajam pred naslovi Origin, Odyssey in Valhala. Vračamo se v dobre stare čase.

Assassin's Creed Mirage: Gameplay Trailer

Alan Wake 2 (17. oktober)

Igra za vse ljubitelje grozljivk. Nadaljevanje Alan Wake je grozljiva igra preživetja (horror survival) z elementi detektivke. Igralci bomo lahko izbirali med karakterjema Alanom Wakeom ali Sago Anderson. Medtem ko se bomo trudili priti do dna skrivnosti ritualnih umorov nam bodo pot sekale pošasti, ki se jih znebimo z lučjo in pištolo. Vendar baterije in nabojev ne bo nikoli dovolj.

Alan Wake 2 - Gameplay Reveal Trailer | PS5 Games

Super Mario Bros. Wonder (20. oktober)

Kdo ne pozna Super Maria? Najbolj slaven platformer vseh časov se vrača v olepšani obleki. Igra bo klasičen Super Mario, ki nabira gobe in skače po glavah sovražnikov z nekaj dodatki. Nintendo je olepšal celotno podobo, dodal lepšo grafiko in nove pošasti. Komentatorji tudi pravijo, da je sistem bojevanja veliko bolj inovativen in razgiban kot pri prejšnjih verzijah.

SUPER MARIO BROS WONDER - Official Trailer 2023

Cities Skyline 2 (24. oktober)

Ena najboljših city-builderjev dobiva nadaljevanje. Cities Skyline 2 bo vse kar smo pogrešali pri enici in še več. Prinaša kup novih funkcij, zgradb, bolj intuitivno gradnjo in še marsikaj. Naša mesta bodo postala še večja in še lepša.

Cities Skylines II | Announcement Trailer I

Starfield (6. september)

V tej vesoljski pustolovščini bomo igralci lahko prosto potovali po Mlečni cesti, pristali na okoli 1000 planetih, lunah in vesoljskih bazah, se bojevali s pirati, sklepali prijateljstva in opravljali misije. Bethesda je že v preteklosti dokazala, da so mojstri odprtega sveta s Fallout 3 in serijo Elder Scrolls. Tudi za Starfield so upi visoki.

Starfield Official Gameplay Trailer

Mortal Kombat 1 (19. september)

Klasična pretepaška igra, ki zahteva hitre prste in dober želodec, dobiva nadaljevanje. To je 12. v seriji in nič ne kaže da zadnja. Mortal Kombat 1 prihaja z boljšo grafiko, novimi animacijami in globljo zgodbo. Tudi sistem pretepanja bo dobil dodatek: igralci bomo imeli pomoč.

Mortal Kombat 1 - Official Banished Trailer

Avatar: Frontiers of Pandora (7. december)

Le kdo si ne bi želel obiskati Pandore? V igri, ki izide 7. decembra bomo lahko raziskovali čarobne gozdove in se bojevali proti tistim, ki nam jih hočejo vzeti. Stil igranja bo podoben seriji Far Cry s prvoosebnim načinom, dinamičnim bojevanjem in odprtim svetom, ki le čaka, da ga raziščemo. Po navdušenju, ki ga je sprožil film Avatar: Pot vode, je za pričakovati uspeh.

Avatar: Frontiers of Pandora – First Look Trailer

Še nekaj omembe vrednih naslovov:

 • Lords Of The Fallen
 • Endless Dungeon
 • Disgaea 7: Vows of the Virtueless
 • Alone In The Dark reboot
 • Bomb Rush Cyberfunk
 • Blasphemous 2
 • Goodbye Volcano High
 • Sea Of Stars
 • The Crew Motorfest
 • Eternights
 • Monster Hunter Now
 • Robocop: Rogue City.
 • Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
 • Persona 5 Tactica
Prejšnji članekObnovljeni telefoni so odlična izbira: Zakaj izbrati RED telefone?
Naslednji članekNajboljše nemške serije, ki jih lahko gledaš v tem trenutku

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.