Dan knjige

Knjiga. Nekaj kar nas spremlja skozi vse življenje. Nekaj kar nam odpre vrata v um in domišljijo ostalih ljudi ter nam na pladnju ponudi tisočletja znanosti. Garanje in poslanstvo posameznika, ki je shranjeno med platnice na belem papirju.

Indikatorji naših filozofij, mentalitete in dejanj, ki jih bodo preučevali zanamci. Danes slavimo iznajdbo, ki je povzročala vojne, škandale, prepire, prijateljstvo, bratenje, razmisleke, navdušenje, sovraštvo in narekovala način življenja skozi stoletja.

Vsak dan izide nova knjiga. Smo na vrhuncu proizvodnje zapisa idej in domišljije na papir. Dandanes lahko najdeš knjigo o praktično vsem. Vse manj knjig je žrtev cenzure. Daleč so dnevi, ko je Platon bentil proti knjigam, češ da kvarijo človeški spomin.

Katero knjigo pa trenutno bereš ti?

A temu ni bilo vedno tako. Knjige so bile podvržene stoletjem zažiganj, skrivanj, cenzuriranja ali popolne prepovedi. Kajti kaj je knjiga kot pa način širjena svojega svobodnega glasu. Tako lahko rečemo, da so knjige eden ključnih faktorjev evolucije človeka v to kar je danes.

Zato ti polagam na srce, da na današnji dan poprimeš po dobri knjigi in razbereš čustva, um in hrepenenje nekega sočloveka.

Želiš biti na današnji dan kreativen? Sodeluj v našem literarnem natečaju Gospodar galaksij!

Prejšnji članekKo ti velikonočna šunka ne diši
Naslednji članekNaši strojniki najboljši na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.