Katere srednješolske abonmaje se splača imeti?

Audience applauding ballerina on stage in theater
Foto: Caiaimage/Robert Daly iz iStock

Obiskovanje kulturnih prireditev se lahko izkaže za precejšnji finančni zalogaj, še posebej za dijaški žep. Na srečo je v Sloveniji na voljo precej abonmajev, zaradi katerih je udejstvovanje v kulturi bolj dostopno vsem.

Mestno gledališče ljubljansko

Dijaški abonma vključuje šest predstav na Velikem odru in koncert z igralci MGL in študenti AGRFT v Kinu Šiška. Če boš abonma vpisal organizirano preko šole, imaš čas do 22. septembra, kot posameznik pa lahko abonma vpišeš še med 12. in 19. oktobrom. Cene abonmajev se začnejo pri 44 evrov. Če si brat ali sestra dijaka/študenta, ki ima že vpisan abonma, dobiš 50 % popust.

SNG Drama Ljubljana

V sklopu abonmaja, ki stane 30 evrov, lahko obiščeš štiri predstave Velikega odra in eno po lastni izbiri. Za vpis abonmaja s šolskimi mentorji ali posamično se oglasi na blagajni med 4. in 14. septembrom.

SNG Maribor

V mariborski Drami lahko abonma vpišeš med 1. in 9. septembrom. Dramski abonma stane 38 evrov, za 44 evrov pa je dijakom na razpolago tudi operni in baletni abonma.

Slovenska kinoteka

Podrobnejše informacije za vpis abonmajev v Kinoteki bodo verjetno dostopne septembra. Z dijaškim abonmajem, ki je lani stal 18 evrov, si lahko ogledaš devet filmov in aktualno kinotečno zastavo. Obisk Kinoteke je dober način, da se spoznaš s tipom filmov, ki jih v standardnem kinu ne boš našel.

Gledališče Koper

Dijaški abonma v Gledališču Koper stane 35 evrov in ti omogoča obisk petih predstav.

Prejšnji članekKako uporabljamo pike in presledke?
Naslednji članekZakaj stojim: Jonathan Isaac o tem, zakaj je stal med ameriško himno (Why I Stand)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.