Levica o izidu italijanskih volitev: »Fašizem nikoli ni bil in nikoli ne bo odgovor!«

Giorgia Meloni je zmagovalka italijanskih volitev, na kar so odgovorili tudi pri stranki Levica
Giorgia Meloni je zmagovalka italijanskih volitev, na kar so odgovorili tudi pri stranki Levica Foto: on times

Izvolitev stranke Fratelli d’Italia (Bratje Italij), ki jo vodi Giorgia Meloni je tudi v Sloveniji sprožila malo morje odzivov. Ker je zmagovalna stranka na desni strani političnega zemljevida, se je naklonjenost tudi v Sloveniji hitro razjasnila. Nekoliko površno lahko rečemo, da zmago podpirajo stranke na »desni«, naproti pa ji stojijo stranke na »levi«.

Levica ostro naproti zmagi stranke Fratelli d’Italia

»Giorgia Meloni je znana Primorcem na obeh straneh meje, recimo po nasprotovanju vrnitvi Narodnega doma v Trstu v slovenske roke. Ali pa z zavzemanjem za kazenski pregon vseh, ki ugovarjajo zavajajočemu italijanskemu narativu o fojbah, pri čemer prostodušno izkrivlja zgodovino slovenskih in vseh drugih žrtev upora zoper zgodovinski fašizem.« so pri stranki Levica zapisali v svoji objavi tik pred razglasitvi izidov.

»To ne bo stabilna vlada, kot ni bila stabilna nobena druga v italjianskem političnem prostoru najmanj zadnjih 10 let. In manj kot bodo imeli odgovorov na dejanske težave italijanske družbe, bolj privlačna tarča bodo manjšine – med njimi tudi zamejski Slovenci,« so jasno zapisali svoje stališče in poudarili, da bodo budno spremljali dogajanje na drugi strani meje in se odzvali na vsak napad na pravice in dostojanstvo Slovencev v Italiji.

»Fašizem nikoli ni bil in nikoli ne bo odgovor!« so jasno povedali pri Levici.

Levica se podaja v predsedniško kandidaturo
Levica se podaja v predsedniško kandidaturo

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljše knjige o dinozavrih
Naslednji članekNasina misija DART zadela asteroid

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.